Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 29 2011

Βαρύ το ελληνικό ρίσκο για την BCP

Βαρύ το ελληνικό ρίσκο για την BCP
Η Ελλάδα, η Πολωνία και η Ρουμανία δεν αποτελούν πλέον στρατηγικές αγορές για τον όμιλο BCP, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής του κ. Santos Ferreira.

Όσο και αν τον πίεσαν οι δημοσιογράφοι, αρνήθηκε να αποκαλύψει αν πιέστηκε από την πορτογαλική κεντρική τράπεζα να εγκαταλείψει τις ευρωπαϊκές του δραστηριότητες. Αρκέστηκε στο να πει ότι το νέο πλάνο του ομίλου σχεδιάζεται εδώ και μήνες και δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Αναφορικά με την Ελλάδα, πάντως, ήταν μάλλον σαφής. Στόχος είναι να μειωθεί η έκθεση του ομίλου στο ρίσκο της χώρας μας και γι’ αυτό είναι έτοιμος να εμπλακεί στο παιχνίδι των συγχωνεύσεων. Έτσι, ανέθεσε στη Citigroup να ερευνήσει τις επιλογές.

Κάπου εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Στελέχη της εδώ τραπεζικής αγοράς χαρακτήριζαν υπερβολικό το τίμημα ύψους 500 - 700 εκατ. ευρώ που ζητούσε έως και δύο μήνες πριν η τράπεζα. Βέβαια, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο χρόνος έχει περάσει και το τίμημα έχει εξορθολογιστεί.

Οι μεγάλες ελληνικές τράπεζες, όμως, δεν δείχνουν να ενδιαφέρονται για την απόκτηση της μικρής πορτογαλικής θυγατρικής. Έτσι, μένουμε με τις μικρές.
Και βλέπουμε…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v