Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 18 2004

Όμιλος ΑΤΕ: Πολλά κεράσια (φήμες) - μικρό καλάθι!

Διάφορα ενδιαφέροντα ακούγονται για τον όμιλο της Αγροτικής, με ορισμένες από τις φήμες που κυκλοφορούν στην αγορά να κάνουν λόγο για ”γενναίες” αυξήσεις κεφαλαίου, προκειμένου να βελτιωθεί η χρηματοοικονομική εικόνα της Τράπεζας, στο θέμα της φερεγγυότητας, ή ακόμη και για έξοδό της από το ΧΑ με δημόσια προσφορά!!!

Κάπως έτσι τα... ”αγροτόχαρτα” έχουν αρχίσει το... τρέξιμο γράφοντας ήδη σοβαρές αποδόσεις στο ταμπλό, με πρώτη και καλύτερη την ίδια την ΑΤΕ.

Ωστόσο, οι δικές μας πηγές επιμένουν ότι στο προσεχές διάστημα θα πρέπει να αναμένεται απλά η έκδοση ενός ομολογιακού δανείου, το οποίο δεν θα είναι μειωμένης εξασφάλισης (non subordinated) και θα μετρά στα κεφάλαια tier 1, στα ”εποπτικά κεφάλαια” δηλαδή, που λαμβάνει υπ’ όψιν της η Τράπεζα της Ελλάδας, προκειμένου να προσδιορίσει τη φερεγγυότητα μιας από τις εποπτευόμενες τράπεζες.

Όσο για τους λόγους για τους οποίους ”τρέχουν” οι θυγατρικές, αυτούς μπορείτε να τους αναζητήσετε όχι μόνο σε κινήσεις ”καλλωπισμού” χαρτοφυλακίων, αλλά και στην όρεξη των traders να μπουν σε μια καλή κούρσα, όταν τα άλογα που τρέχουν είναι πλέον λίγα.

Στο βάθος όμως υπάρχει και ουσία. Η διοίκηση Μηλιάκου φαίνεται αποφασισμένη να προχωρήσει σε κινήσεις εξυγίανσης, από τις οποίες δεν θα λείπουν βέβαια και τομές σε ό,τι αφορά το χώρο των θυγατρικών της ΑΤΕ.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εσείς θα πρέπει να παρασύρεστε απο τά όσα λέει ο καθένας. Άλλωστε και στο χρηματιστήριο ισχύει το ”όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα και μικρό καλάθι”...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v