Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 1 2011

ΓΕΚΤΕΡΝΑ: Υπάρχουν και αποτελέσματα που αρέσουν

ΓΕΚΤΕΡΝΑ: Υπάρχουν και αποτελέσματα που αρέσουν
Ο "Χ" σχολίασε τα αποτελέσματα κάποιων "μικρών" εταιριών (π.χ. Καράτζης, REVOIL), που ικανοποίησαν απόλυτα με τις επιδόσεις τους στο πρώτο μισό του 2011. Και θα το πράξει και για άλλες.

Σήμερα, ωστόσο, θα αναφερθούμε στα πολύ καλά αποτελέσματα ενός μεγάλου ομίλου, της ΓΕΚΤΕΡΝΑ, που η χρηματιστηριακή συγκυρία τον έφερε να διαπραγματεύεται στο ταμπλό μόλις προς 112,5 εκατ. ευρώ.

Ας πάρουμε, λοιπόν, τα πράγματα από την αρχή:

Α.
Ο εισηγμένος όμιλος κατάφερε -σε μια πολύ δυσμενή συγκυρία- να αυξήσει τις πωλήσεις του κατά 50%, τα λειτουργικά του κέρδη (EBITDA) κατά 83% και τα κέρδη προ φόρων και τόκων κατά 57%.

Β. Οι επιδόσεις αυτές έγιναν μέσα από ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο εργασιών, που περιλαμβάνει, πέρα από την αμιγώς κατασκευαστική δραστηριότητα και τα ακίνητα, τομείς υποσχόμενους και πολύ χαμηλότερου κινδύνου σε σύγκριση με τον μέσο όρο (ενέργεια, αυτοχρηματοδοτούμενες συμβάσεις κ.λπ.).

Και μάλιστα, έχει πολύ μεγαλύτερη θέση στην ενέργεια (ως απόλυτο μέγεθος και ως ποσοστό επί των συνολικών εργασιών) σε σύγκριση με τους άλλους δύο μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους.

Γ. Οι δυσμενείς συνθήκες της αγοράς δεν εμπόδισαν τον όμιλο να συνεχίσει να επενδύει (πάνω από 100 εκατ. ευρώ).

Υ.Γ.: Η ΓΕΚΤΕΡΝΑ θα ευνοηθεί σημαντικά σε περίπτωση όπου επιβεβαιωθεί η εκτίμηση του υπουργού Οικονομικών, κ. Ευάγγ. Βενιζέλου, για ταχεία διευθέτηση των αυτοχρηματοδοτούμενων αυτοκινητοδρόμων, που βρίσκονται σε εκκρεμότητα εδώ και περίπου 15 μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v