Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 14 2011

Η εφεδρεία, οι λίστες και το unfair Βενιζέλου

Η εφεδρεία, οι λίστες και το unfair Βενιζέλου
Το διάβαζαν και δεν το πίστευαν.

Οι διοικήσεις των Invest in Greece, ΕΔΕΚΤ ΕΠΕΥ και ΙΚΑ ΑΕΔΑΚ είδαν ότι συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των 151 φορέων που καλούνται να μειώσουν τουλάχιστον κατά 10% το προσωπικό τους, στέλνοντάς το σε εργασιακή εφεδρεία.

Πρόκειται προφανώς για unfair του υπουργείου Οικονομικών μέσα στην πρεμούρα του να επιδείξει η κυβέρνηση έργο στην τρόικα έστω και στο... και δέκα.

Το Invest in Greece, το οποίο έχει επιφορτιστεί μεταξύ άλλων το έργο της αξιολόγησης των fast track επενδύσεων, διαθέτει προσωπικό μόλις 30 ατόμων.

Μάλιστα, ο τέως υπουργός κ. Παμπούκης γκρίνιαζε επί μήνες ότι πρέπει να γίνουν προσλήψεις περαιτέρω εξειδικευμένου προσωπικού ώστε το Invest in Greece να προβάλλει και τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα.

Προφανώς, τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών που συνέταξαν τη λίστα δεν μπήκαν καν στον κόπο να σκεφτούν ότι η εταιρία βρίσκεται στην προμετωπίδα για την προσέλκυση και την προώθηση επενδύσεων.

Οι γκάφες τους όμως δεν σταματούν εδώ.

Στη λίστα περιλαμβάνεται και η ΕΔΕΚΤ ΕΠΕΥ, η οποία αφενός δεν ελέγχεται από το Δημόσιο, αφετέρου της έχει ανατεθεί από την ίδια την κυβέρνηση με νομοσχέδιο Λοβέρδου η διαχείριση όλων των μετοχών των ασφαλιστικών ταμείων.

Πρόκειται για ΕΠΕΥ που είχε συσταθεί για να διαχειριστεί 528 εκατ. ευρώ, από προκαταβληθείσες εισφορές του ΟΤΕ προς το ΤΑΠ-ΟΤΕ και από εισφορά του ελληνικού δημοσίου, και έχει επιτύχει τις υψηλότερες αποδόσεις μεταξύ των εγχωρίων pension funds, εξ ου και της ανατέθηκε η διαχείριση των μετοχικών τοποθετήσεων και των υπόλοιπων ταμείων.

Τέλος, στη λίστα περιλαμβάνεται και η ΑΕΔΑΚ Ασφαλιστικών Οργανισμών (γνωστή ως ΙΚΑ ΑΕΔΑΚ), της οποίας ο ρόλος αναβαθμίζεται βάσει των διατάξεων του τελευταίου νόμου για τη διαχείριση των αποθεματικών των ταμείων.

Ειδικότερα, τα ταμεία υποχρεούνται να ρευστοποιήσουν τα μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων σε αμοιβαία κεφάλαια ιδιωτικών εταιριών και είτε να επενδύσουν τα χρήματα σε Α.Κ. της ΑΕΔΑΚ Ασφαλιστικών Οργανισμών είτε να συστήσουν νέες εταιρίες.

Προφανώς τα αστέρια του ΥΠΟΙΚ ούτε γνώριζαν, ούτε ρώτησαν…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v