Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 16 2011

Alpha: Μια «αιρετική» πρόβλεψη για το ΑΕΠ

Alpha: Μια «αιρετική» πρόβλεψη για το ΑΕΠ
Αυτό που υποστήριζαν πολλοί επιχειρηματίες από την περασμένη άνοιξη, ήρθε να το υιοθετήσει το κυβερνητικό επιτελείο μόλις τις τελευταίες ημέρες.

Τώρα, λοιπόν, η κυβέρνηση βλέπει το ΑΕΠ στο -5,3% για φέτος και σε αρνητικό επίπεδο για του χρόνου.

Για τα δύσκολα χρόνια που έρχονται, ακόμη και αν πιάσουμε τους στόχους, μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Απέναντι σ’ αυτήν τη «μαυρίλα», εμφανίζεται τώρα μια αρκετά πιο αισιόδοξη εκτίμηση από τη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank.

Το Οικονομικό Δελτίο της Alpha Bank, αφού αναφέρεται σε τέσσερα στοιχεία (εξαγωγές, τουρισμός, σταθεροποίηση της παραγωγής της μεταποιητικής βιομηχανίας τον Ιούλιο και βελτίωση του οικονομικού κλίματος τον Αύγουστο), σημειώνει πως «αν αυτές, οι εξελίξεις συνεχιστούν, τότε η ελληνική οικονομία θα βρίσκεται σε πορεία ανάκαμψης το 2012, πράγμα που θα διευκολύνει ουσιαστικά και τη δημοσιονομική προσαρμογή».

Ή ακόμη σε κάποιο άλλο σημείο: «Με βάση τα σημερινά δεδομένα και με την προϋπόθεση ότι το ΠΔΕ για το 2011 θα υλοποιηθεί όπως προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής, η πτώση του ΑΕΠ το 2011 μπορεί να περιοριστεί σε επίπεδα κάτω του 5%.

Σε κάθε περίπτωση, η εξέλιξη του ΑΕΠ το 2011 δεν αποτελεί ένδειξη για την εξέλιξη του ΑΕΠ το 2012 και στα επόμενα έτη. Οι εκτιμήσεις που γίνονται σήμερα, σύμφωνα με τις οποίες η ύφεση στην Ελλάδα θα συνεχιστεί και το 2012, δεν προκύπτουν από ουσιαστική ανάλυση των οικονομικών δεδομένων, ή/και των πολιτικών που πρέπει να ακολουθηθούν».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v