Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 10 2011

Alapis: Όταν μιλούν οι αριθμοί!

Alapis: Όταν μιλούν οι αριθμοί!
Κατάσταση συναγερμού επικρατεί στην άλλοτε ναυαρχίδα των δραστηριοτήτων του Λ. Λαυρεντιάδη.

Στις 30 Ιουνίου, οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις του ομίλου Alapis ανέρχονταν σε 996 εκατ. ευρώ. Υπερέβαιναν το σύνολο του κυκλοφορούντος ενεργητικού κατά 724 εκατ. ευρώ!

Ο δανεισμός κατά την ίδια ημερομηνία έφτανε τα 856,8 εκατ. ευρώ, ενώ όπως επισημαίνει η έκθεση της διοίκησης, που συνοδεύει τα αποτελέσματα 6μήνου, με τα τρέχοντα επίπεδα επιχειρηματικής δραστηριότητας δεν μπορούν να τηρηθούν οι όροι των δανειακών συμβάσεων.

Ήδη για δάνεια ύψους 735 εκατ. ευρώ οι τράπεζες διαθέτουν δικαίωμα πρόωρης αποπληρωμής, καθώς η Alapis έχει σπάσει όρους δανειακών συμβάσεων (covenants).

Ταυτόχρονα, στις 30/6 η Alapis έχει παραβιάσει και όρους συμβάσεων εκχώρησης απαιτήσεων ύψους 10,75 εκατ. ευρώ.

Ο όμιλος αντιμετωπίζει δυσκολίες και στην ομαλή εξυπηρέτηση των υποχρεώσεών του προς προμηθευτές, οι οποίες στις 30/6 ανέρχονταν σε 134,4 εκατ. ευρώ.

Ως αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, οι σχέσεις του με διεθνείς προμηθευτές, πολυεθνικές εταιρίες και εγχώριους συνεργάτες έχουν ως έναν βαθμό διαταραχθεί, όπως ομολογείται στην έκθεση διοίκησης, και διακυβεύονται η συνέχιση υφιστάμενων και η υπογραφή νέων συμβάσεων συνεργασίας.

Η Alapis βρίσκεται σε συζητήσεις με τις πιστώτριες τράπεζες για την αναδιάρθρωση του υφιστάμενου δανεισμού της και την επαναλειτουργία γραμμών χρηματοδότησης μέσω εκχώρησης απαιτήσεων, οι οποίες επί του παρόντος έχουν παγώσει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v