Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 19 2011

Ο bodyguard, ο καθηγητής και ο φόρος στο αέριο...

Ο bodyguard, ο καθηγητής και ο φόρος στο αέριο...
Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ ανακοίνωσε χθες ότι το υπουργικό συμβούλιο απέρριψε την πρόταση του υφυπουργού Οικονομικών για επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο φυσικό αέριο.

Είναι ένας φόρος που θα ανεβάσει το κόστος πολλών άλλων υπηρεσιών και δεν θα τον αντέξει η χώρα σε περίοδο οικονομικής κρίσης, είπε ο κ. Μπορίσοφ, σύμφωνα με τα ειδησεογραφικά πρακτορεία της χώρας.

Η ιδέα του υφυπουργού Οικονομικών Συμεών Τζάνκοφ να επιβληθεί ειδικός φόρος στο φυσικό αέριο είναι καλή ιδέα, όμως δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην παρούσα οικονομική κρίση, τόνισε ο ίδιος, ενώ καταληκτικά συμπλήρωσε: «Για τον λόγο αυτόν, είπα σε όλους τους υπουργούς μου ότι όταν σκέφτονται φωναχτά αυτό έχει τρομερές πολιτικές επιπτώσεις».

Ο κ. Μπορίσοφ, πρώην δάσκαλος πολεμικών τεχνών, σωματοφύλακας κ.λπ., έχοντας ελάχιστη προηγούμενη κυβερνητική πείρα, με όσα είπε απέδειξε ότι έχει στοιχειώδη αντίληψη για τις επιπτώσεις στην πραγματική οικονομία και στην κοινωνία ένας νέος φόρος.

Οι «δικοί μας», με τους ακαδημαϊκούς τίτλους και την πολύχρονη πείρα σε κυβερνητικά πόστα, αδυνατούν να αντιληφθούν αυτό που αντιλήφθηκε ο πρώην δάσκαλος πολεμικών τεχνών και σωματοφύλακας.

Έτσι λοιπόν κοτσάρισαν έναν νέο φόρο στο φυσικό αέριο, μετατρέποντας εν μια νυκτί σε προβληματικές επιχειρήσεις που αγωνίζονται να επιβιώσουν στον διεθνή ανταγωνισμό, κρατώντας ανοιχτά εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρισμού, τσιμέντου, χαλυβουργικών κ.λπ. με χιλιάδες θέσεις εργασίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v