Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 26 2011

Ο "ήλιος", οι ΟΤΑ και τα πράσινα άλογα!

Ο ήλιος, οι ΟΤΑ και τα πράσινα άλογα!
Δημοτικές εκτάσεις για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων του προγράμματος Ήλιος ζητά από τους δημάρχους ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης με επιστολή του στην ΚΕΔΚΕ.

Την ίδια στιγμή, η Greenpeace εξανίσταται επειδή σε σχέδιο υπουργικής απόφασης που δημοσιοποίησε το ΥΠΕΚΑ για διαβούλευση οι μονάδες ανανεώσιμων πηγών μεσαίας ισχύος κατατάσσονται στην ίδια περιβαλλοντική κατηγορία με… λιγνιτικούς σταθμούς έως 100 μεγαβάτ και πετρελαϊκούς σταθμούς έως 200 μεγαβάτ!

Οι εκτάσεις που ζητά το ΥΠΕΚΑ από τους ΟΤΑ είναι πάνω από 500 στρέμματα, ώστε να μπορούν να εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά πάρκα από 60 μεγαβάτ και πάνω. Έτσι, ας μην εκπλαγούν οι Γερμανοί του Ήλιος αν οι υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ (στις οποίες προΐσταται αυτός που τους κάλεσε να επενδύσουν!) αξιολογήσουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των φωτοβολταϊκών σαν να ήταν πυρηνικά εργοστάσια.

Nα σοβαρευτούμε, όμως! Με παρόμοιες ρυθμίσεις, που επιτρέπουν στον κάθε καρεκλοκένταυρο να κρίνει κατά το δοκούν την επικινδυνότητα μιας εγκατάστασης, το μόνο που μπορούμε να περιμένουμε είναι πράσινα άλογα και όχι «πράσινη ανάπτυξη».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v