Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 23 2011

ΜΜΕ: Tα deals της… Οικονομικής Αστυνομίας!

ΜΜΕ: Tα deals της… Οικονομικής Αστυνομίας!
Τα ΜΜΕ είναι ίσως ο κλάδος που δοκιμάζεται πιο σκληρά από την κρίση (καθότι ο «αφρός» των υπηρεσιών), αλλά ακόμα δεν έχει δει τα «deals της ανάγκης». Απλώς αναμένει αργόσυρτες καταρρεύσεις (εταιριών εισηγμένων και μη). Φαίνεται, όμως, πως ό,τι δεν καταφέρνει η κρίση θα το καταφέρει η… Οικονομική Αστυνομία.

Από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας είχε διαρρεύσει στην αγορά επικείμενη ηχηρή σύλληψη εκδότη για χρέη προς το Δημόσιο και τη Δευτέρα 21/11 είχαμε τη σύλληψη του Κ. Γιαννίκου (Alter, «Κόσμος του Επενδυτή» κ.ά.).

Όμως, οι φήμες επιμένουν ότι επίκεινται ακόμα δύο - τρεις (πιο) ηχηρές συλλήψεις. Κι αν στην περίπτωση του Κ. Γιαννίκου τα «ορφανά» ΜΜΕ δεν φαίνονται ιδιαίτερα θελκτικά για… αγοραστικές προσεγγίσεις, στις επόμενες (όποτε και αν) τα πράγματα γίνονται πιο «ζουμερά».

Ειδικά στη μία περίπτωση, οι προκαταρκτικές… καραμπόλες έχουν ξεκινήσει. Η απειλή σύλληψης εκδότη που σημάδεψε την περίοδο της Μεταπολίτευσης έχει φέρει πιο κοντά έναν από τους εταίρους του και έναν… υπερκινητικό εκδότη.

Ο πρώτος ασφαλώς επιζητά έναν αξιόπιστο εταίρο που θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο το φύλλο του και (παράπλευρα) του ανοίγει πιο ισχυρό δίαυλο με κανάλι που βλέπει τα ποσοστά του στο δελτίο ειδήσεων να δοκιμάζονται. Ο δεύτερος επιδιώκει να αυξήσει τη συλλογή του από ραδιοφωνικούς σταθμούς (σε βαθμό… ολιγοπωλίου) και αποκτά πρόσβαση σε ένα μέσο που λείπει από τη συλλογή του.

Το σενάριο, βεβαίως, είναι καλό και για τον… κ. Βενιζέλο: αν πουληθούν τα μέσα, όλο και κάτι θα καταβάλει στο κράτος ο «εμβληματικός» οφειλέτης…

ΥΓ.: Η (επίσης «εμβληματική») εφημερίδα που εκδίδεται μέχρι… νεωτέρας εξελίσσεται σε περίπλοκη υπόθεση και αυτό επηρέασε σημαντικά την αλλαγή στόχευσης του υπερκινητικού εκδότη…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v