Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 6 2011

Τα ομόλογα του ΤΤ & τα δάνεια Σφακιανάκη

Τα ομόλογα του ΤΤ & τα δάνεια Σφακιανάκη
T.T.: Το σύνολο των ομολόγων ελληνικού δημοσίου που κατέχει το Ταμιευτήριο είναι ταξινομημένο στα χαρτοφυλάκια Δανείων και Διακράτησης ως τη Λήξη.

Ειδικότερα, στο χαρτοφυλάκιο χρεωστικών τίτλων το Τ.Τ. στις 30/9 είχε ταξινομημένα ελληνικά κρατικά ομόλογα αξίας 3,25 δισ. ευρώ, ενώ στο Διακράτησης ως τη Λήξη έχει ταξινομημένα ΟΕΔ λογιστικής αξίας 575 εκατ. ευρώ. Σύνολο 3,8 δισ. ευρώ.

Το Τ.Τ. έχει και έντοκα γραμμάτια Δημοσίου ύψους 1,4 δισ. ευρώ, τα οποία όμως εξαιρούνται από το «κούρεμα».

ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ: Παράταση έως τις 27 Δεκεμβρίου ζήτησε και πήρε η Σφακιανάκης για την αποπληρωμή δόσης ομολογιακού δανείου που έληγε στις 25 Οκτωβρίου.

Η παράταση δόθηκε καθώς η εισηγμένη βρίσκεται σε συζητήσεις με τις ομολογιούχες τράπεζες για την επαναδιαπραγμάτευση των όρων ομολογιακού δανείου.

Όλα αυτά αναφέρονται στην οικονομική κατάσταση 9μήνου. Δεν διευκρινίζεται, όμως, το ποσό της δόσης που καθυστερεί και βέβαια το υπόλοιπο του ομολογιακού δανείου που είναι αντικείμενο επαναδιαπραγμάτευσης.

Στις 30/9 ο όμιλος είχε ομολογιακά δάνεια 276,8 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 49,4 εκατ. ευρώ πρέπει να πληρωθούν εντός των επόμενων 12 μηνών. Τα ομολογιακά δάνεια της μητρικής ανέρχονται σε 191 εκατ. ευρώ και εξ αυτών 41,3 εκατ. ευρώ πρέπει να πληρωθούν εντός 12μήνου.

Καλό θα ήταν η διοίκηση του ομίλου να διευκρινίσει τι συμβαίνει με τον υψηλό δανεισμό (σε σχέση με τα EBITDA και τα ίδια κεφάλαια) και τι ύψους είναι η δόση που καθυστερεί να αποπληρωθεί.

Υ. Γ. Οπερ και εγένετο. Με σημερινή της ανακοίνωση η Σφακιανάκης γνωστοποιεί ότι το ποσό της οφειλόμενης δόσης του ομολογιακού ανέρχεται σε 13,5 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v