Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 21 2011

Tα πόθεν έσχες και το ηλεκτρονικό "τεφτέρι"

Tα πόθεν έσχες και το ηλεκτρονικό τεφτέρι
Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα εδέησε η Βουλή να μας κάνει σοφότερους δίνοντας στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες των πολιτικών για την περιουσία τους το 2009!

Πρώτη φορά στο διαδίκτυο, μάλιστα, σε μια προσπάθεια, όπως ειπώθηκε, να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη διαφάνεια και να έχει «εύκολη» πρόσβαση ο κάθε πολίτης, ώστε να μπορεί να κρίνει μόνος του την ειλικρίνεια των πολιτικών.

«Εύκολη»; Μάλλον όχι. Η Βουλή επέλεξε να γίνει η δημοσιοποίηση των στοιχείων στην ηλεκτρονική της σελίδα. Παραβλέπουμε ότι στην αρχή δεν άνοιγε τίποτα, προφανώς λόγω κίνησης. Η μορφή που επέλεξε, όμως, να τα παρουσιάσει δεν επιτρέπει κανενός είδους επεξεργασία.

Πρέπει να βγάλει κάποιος το… ηλεκτρονικό του τεφτέρι. Να αρχίσει, δηλαδή, την αντιγραφή χειροκίνητα για να τα καταχωρίσει σε μια μορφή όπου να μπορεί εύκολα να τα συγκρίνει μέσω ενός υπολογιστικού φύλου με τα προηγούμενα ή τα επόμενα.

Λεπτομέρειες, θα πείτε. Εδώ μάθαμε από «επίσημα χείλη» ότι 11 βουλευτές ελάφρυναν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς κατά 100 - 400 χιλιάδες ευρώ, αλλά δεν μας λένε ποιοι είναι και αν τα χρήματα φυγαδεύτηκαν στο εξωτερικό, καθώς «το θέμα ερευνάται» και ΘΑ δοθούν διευκρινίσεις.

Όσο για το πού βρέθηκαν οι καταθέσεις και τα περιουσιακά στοιχεία που καταγράφονται και αν δικαιολογούνται; Ούτε λόγος…

Μήπως να το αφήναμε για το 2012, μπας και ήμασταν πιο έτοιμοι;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v