Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 27 2011

Μαίλλης:Τα πήραν όλα οι τράπεζες αλλά...

Μαίλλης:Τα πήραν όλα οι τράπεζες αλλά...
Οι τράπεζες και οι ομολογιούχοι αποτελούν, πλέον, τους βασικούς μετόχους της Μαίλλης. Αθροιστικά, κατέχουν το 77,3% της μητρικής.

Ενώ είναι μεγαλομέτοχοι όμως ενεχυρίασαν για την πάρτη τους ό,τι είχε και δεν είχε ο όμιλος. Και όταν λέμε ΔΕΝ ΕΙΧΕ κυριολεκτούμε.

Πέραν των ακινήτων, εργοστασίων και μετοχών θυγατρικών ενέχυρα μπήκαν ακόμη και επί μελλοντικών απαιτήσεων έναντι πελατών ή επί ενδοεταιρικών δανείων από θυγατρικές σε μητρική για λεφτά που δεν υπάρχουν.

Ειδικότερα έχουν εγγραφεί προσημειώσεις υποθηκών:

- επί του εργοστασίου της Μαίλλης στα Οινόφυτα, επί των ακινήτων και εργοστασιακών εγκαταστάσεων στην Αλεξανδρούπολη καθώς και επί των ιδιόκτητων ακινήτων της πολωνικής θυγατρικής (Marflex).

- επί των εμπορευμάτων που υφίστανται ανά πάσα χρονική στιγμή στις αποθήκες των εγκαταστάσεων σε Οινόφυτα και ΒΙΠΕ Αλεξανδρούπολης

- επί των απαιτήσεων κατά θυγατρικών και πελατών, υφιστάμενων και μελλοντικών!

- επί του συνόλου των μετοχών 6+1 θυγατρικών της Μαίλλης (Straptech, Maillis Romania, Marflex, Columbia, Maillis Holding και μελλοντικά της Maillis Espana)

- και πρώτης τάξης ενέχυρο επί των απαιτήσεων και δικαιωμάτων που η εταιρεία έχει ήδη αποκτήσει ή θα αποκτήσει μελλοντικά έναντι των εταιρειών Maillis Romania και Europack S. A. σύμφωνα με τους όρους των από 3.8.2011 και 14.09.2011 δανειακών συμβάσεων.

Ταυτόχρονα, οι τράπεζες και οι ομολογιούχοι έλαβαν πρώτης τάξης ενέχυρα επί τριών γραμματίων, αθροιστικού ύψους, 9,24 εκατ. δολαρίων που έχει εκδώσει η Maillis Strapping Systems υπέρ της μητρικής του ομίλου.

Το αν η εν λόγω εταιρεία έχει τη ρευστότητα να δώσει δάνεια στην μητρική είναι άλλου παππά ευαγγέλιο.

Γιατί έδεσαν …χειροπόδαρα με ενέχυρα μια εταιρεία που ήδη τους ανήκει;

Η προφανής απάντηση είναι επειδή για τις τράπεζες μετρούν οι εξασφαλίσεις και όχι οι μετοχές. Στην περίπτωση της Μαίλλης υπάρχει ένας ακόμη λόγος. Το Αγγλικό δίκαιο βάσει του οποίου έγινε η αναδιάρθρωση.

Για τον λόγο αυτό υπήρξαν προσημειώσεις ασυνήθεις για τα ελληνικά δεδομένα και μια απίστευτη προσήλωση στους τύπους.

Γιατί από πλευράς ουσίας όλες οι παραπάνω εξασφαλίσεις των τραπεζών λίγα πράγματα αξίζουν αν δεν βγει το turn around….

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v