Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 10 2012

Εμπορικά ακίνητα:Ευτυχώς που υπάρχουν φρουτάκια

Εμπορικά ακίνητα:Ευτυχώς που υπάρχουν φρουτάκια
Η γενικότερη δυσαρέσκεια όσων ενδιαφέρονταν να διεκδικήσουν θέση στη «ρυθμισμένη» αγορά του διαδικτυακού στοιχήματος στην Ελλάδα είναι δεδομένη.

Όπως υποστηρίζουν, όχι μόνο η φορολογία που επιβάλλεται επί των μικτών κερδών είναι πολύ υψηλή (30% στην Ελλάδα, έναντι 25% στην Ισπανία, 20% στην Ιταλία και στη Δανία, 15% στο Ηνωμένο Βασίλειο κ.λπ.), αλλά έχει αποφασιστεί και η φορολόγηση των κερδών των παικτών με 10%, πέρα από την επιβάρυνση του operator με τον φορολογικό συντελεστή της χώρας.

Η αποχώρηση της Landbrokes από την Ελλάδα οφείλεται στην υψηλή φορολόγηση, ενώ το ίδιο θέμα καυτηρίασε και ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης Avenir κ. Θωμάς Αχείμαστος, που δεν έκρυψε την απροθυμία της εταιρίας του να δραστηριοποιηθεί στο συγκεκριμένο πεδίο.

Αντίθετα, όμως, ενδιαφέρον φαίνεται πως παρουσιάζουν τα «φρουτάκια».

Όσο λοιπόν και αν στον συγκεκριμένο τομέα είναι ακόμη νωρίς, όσο και αν κάποια πράγματα θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν, η ουσία είναι πως πολλοί είναι εκείνοι που προσεγγίζουν «επενδυτές»-καταστηματάρχες για να συμφωνήσουν από τώρα να ανοίξουν «οπωροπωλεία».

Και επειδή ο αριθμός των σχετικών μαγαζιών αναμένεται να είναι μεγάλος, πολλοί είναι εκείνοι που ελπίζουν πως τα «φρουτάκια» θα είναι ο μόνος ίσως αναζωογονητικός παράγοντας στην αγορά των εμπορικών ακινήτων, για το άμεσο τουλάχιστον μέλλον…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v