Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 17 2012

«Μνημόνιο» στο ελληνικό asset management

«Μνημόνιο» στο ελληνικό asset management
Περικοπές εργασιών και αποδοχών «μνημονιακού τύπου» δρομολογούνται και για φέτος στην ελληνική αγορά διαχείρισης χαρτοφυλακίων.

Ουσιαστικά, δηλαδή, μιλάμε για τη συνέχιση μιας τάσης που έχει ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης και την εμφάνιση σοβαρών προβλημάτων, τόσο στα ελληνικά κρατικά ομόλογα όσο και στις μετοχές του Χρηματιστηρίου της Αθήνας.

Ακούγεται, για παράδειγμα, πως δρομολογούνται σημαντικές μειώσεις αριθμού αμοιβαίων κεφαλαίων και δραστηριοτήτων σε μία από τις μεγαλύτερες ΑΕΔΑΚ της αγοράς. Σε άλλη «τραπεζική χρηματιστηριακή» είχαμε αποψίλωση στελεχών.

Γενικότερα, εδώ και καιρό παρατηρείται συχνά ένας συνδυασμός περικοπών σε κάποιες αποδοχές και μεταθέσεων σε τμήματα των μητρικών τραπεζών, τουλάχιστον «μέχρι νεωτέρας»…

Και αν αυτή είναι η επικρατούσα εικόνα στα «τραπεζικά μαγαζιά», ακόμη χειρότερη είναι η κατάσταση στις ιδιωτικές χρηματιστηριακές εταιρείες, οι οποίες, βλέποντας τους αναιμικούς τζίρους της Σοφοκλέους, προσπαθούν να… σώσουν ό,τι σώζεται μέσα από τις πλατφόρμες για αγοραπωλησίες μετοχών στο εξωτερικό και με επενδυτικές τοποθετήσεις σε προϊόντα εκτός Ελλάδος (σε ορισμένες περιπτώσεις και με τη συνεργασία γνωστών επενδυτικών οίκων του εξωτερικού).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v