Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 23 2012

Φενγκ Σούι στις αγορές τη Χρονιά του Δράκου

Φενγκ Σούι στις αγορές τη Χρονιά του Δράκου
Αν είστε από τους επενδυτές που πιστεύουν στο Φενγκ Σούι, κοιτάξτε να δείξετε αυτοσυγκράτηση και να έχετε χαμηλές προσδοκίες για το Έτος του Δράκου, γιατί αλλιώς κινδυνεύετε να... τσουρουφλιστείτε.

Στην κινεζική αστρολογία, η φετινή χρονιά ανήκει στο σημείο του Δράκου, το οποίο δείχνει μεγάλες αλλαγές για τον πλανήτη - και τις αγορές.

Η σεληνιακή νέα χρονιά αρχίζει στις 23 Ιανουαρίου και, σύμφωνα με τον δείκτη Φενγκ Σούι που απαρτίζει η επενδυτική εταιρία CLSA, τα χρηματιστήρια θα είναι υποτονικά το πρώτο μισό του έτους. Πιο συγκεκριμένα, μάλιστα, οι κλάδοι του τσιμέντου, των ακινήτων και του τουρισμού θα έχουν συγκριτικά καλή εμφάνιση μέχρι τον Αύγουστο.

Μέσα στο κατακαλόκαιρο, οι αγορές θα ενισχυθούν, αλλά… προσοχή. Ο Δράκος είναι απρόβλεπτος. Στην κινεζική μυθολογία, η εμφάνισή του προμηνύει μεγάλα γεγονότα και φέτος, προβλέπεται να προκαλέσει ανάφλεξη στις αγορές και να καταστήσει τους επενδυτές πιο απερίσκεπτους.

Πιο αναλυτικά, το πρώτο ήμισυ του έτους θα είναι κάπως προβληματικό για τους επενδυτές, με τον Δράκο (Δράκο του μαύρου νερού, για την ακρίβεια) να κρατά το κεφάλι του πεισματικά κάτω από το νερό. Τους καλοκαιρινούς μήνες ο καύσωνας θα είναι αφόρητος και αυτό σημαίνει μεγάλη υποτονικότητα στο α΄ εξάμηνο. Ο Ιούλιος θα είναι ο χειρότερος μήνας (sell in May and go away, που λέμε σε αυτό το ημισφαίριο).

Όμως, το χαρακτηριστικό του Δράκου είναι ότι αλλάζει το παιχνίδι- είτε προς την απόλυτη επιτυχία είτε προς την απόλυτη καταστροφή. Το σημείο ανάφλεξης φέτος θα έρθει τον Αύγουστο, με τον Δράκο να ξεσπάει έξω από το νερό και να εκτινάσσεται στον ουρανό. Αν αυτή η εκτίναξη δημιουργήσει ράλι στο γ΄ τρίμηνο, θα πρόκειται για ένα πολύ δυναμικό ράλι.

Κλαδικά, οι εταιρίες που σχετίζονται με το νερό και τη γη, όπως η ψυχαγωγία, οι μεταφορές, τα ακίνητα και η γεωργία, θα έχουν στο σύνολο του έτους καλή εικόνα.

Αντιθέτως, οι κλάδοι που σχετίζονται με τη φωτιά, όπως τα πετροχημικά, οι τηλεπικοινωνίες και οι κοινωφελείς οργανισμοί, δεν θα προσφέρουν πολλές συγκινήσεις.

Αν δεν πιστεύετε σε αυτές τις... σαχλαμάρες, σκεφτείτε, πάντως, ότι το περσινό Έτος του Λαγού πράγματι επιβεβαίωσε τη φήμη του: ο λαγός κρύφτηκε στην κρυψώνα του και δεν έσκασε καθόλου μύτη, προκαλώντας μια χαμένη χρονιά για τους επενδυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v