Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 17 2004

Ενας Sir ( έστω και έκπτωτος) στην τηλεόραση

Tον ίδιο τον πρώην Sir του ελληνικού χρηματιστηρίου, τον κ. Θωμά Λαναρά, είχαν την -σπάνια- ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές του Μεγάλου Καναλιού το βράδυ, καθώς υπήρχε ειδικό ”κλωστοϋφαντουργικό” αφιέρωμα των ”Φακέλων” στο εργοστάσιο της Τρικολάν και τους απολυμένους.

Προφανώς η εμφάνιση αυτή του μεγαλομετόχου του ομίλου ΚΛΩΝΑΤΕΞ συνδέεται με τις ”καυτές” διαπραγματεύσεις του με τις τράπεζες και όχι με κάποια επιθυμία του να σταθεί μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες όχι πλέον ως Sir ή ”Μίδας”, αλλά ως... ”ατυχής” επιχειρηματίας που ζητάει τη στήριξη των τραπεζών.

Ο κ. Λαναράς, πάντως, εμφανίστηκε ιδιαίτερα ψύχραιμος. Δεν δίστασε μάλιστα με φλεγματικό ύφος να κάνει λόγο για πιθανή εκποίηση περιουσιακών στοιχείων, εφόσον οι εταιρίες είναι ζημιογόνες, ενώ υποστήριξε ότι ”απλώς” ζητάει από τις τράπεζες να δώσουν πίσω ένα μέρος από τη μείωση δανεισμού (ύψους 65 εκατ. ευρώ όπως είπε), που έκανε ο όμιλος ΚΛΩΝΑΤΕΞ τα τελευταία χρόνια.

(Αυτό το ”ζητάμε πίσω τη… μείωση του δανεισμού” λίγο αστείο μας φάνηκε. Δηλαδή ζητάμε πίσω, σα να είναι δικά μας, τα… ξένα λεφτά;).

Επίσης, δεν δίστασε να υποστηρίξει -απαντώντας στις ”κατηγορίες” ότι τα δεκάδες δισ. των αυξήσεων κεφαλαίου εξανεμίστηκαν στο χρηματιστήριο- ότι τα χρήματα από τις αυξήσεις δόθηκαν κυρίως σε εξαγορές εταιριών και σε εκσυγχρονισμό της παραγωγής.

Για φαντάσου, να κάνεις τέτοιες παραγωγικές επενδύσεις και να μη σου βγαίνουν.

Μεγάλη ατυχία.

Ωστόσο, αυτό δεν εξηγεί τις τεράστιες ζημιές από μετοχικές υποαξίες που κατέγραψαν οι εταιρίες του ομίλου τα τελευταία χρόνια. Ή μήπως τις ξεχάσαμε αυτές;

Θα μου πείτε γρήγορο μέσον είναι η τηλεόραση, ο καθένας ό,τι προλαβαίνει λέει.

Κι ό,τι τον βολεύει…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v