Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 31 2012

Energa-Hellas Power: Το ραντεβού με τη ΡΑΕ

Energa-Hellas Power: Το ραντεβού με τη ΡΑΕ

Ολοκληρώθηκε χθες η διαδικασία ακροάσεων από τη ΡΑΕ των υπευθύνων της Energa και της Hellas Power με θέμα την άρση της άδειας προμήθειας των δύο εταιρειών.

Όπως προκύπτει, δεν υπήρξε κάποια καταλυτική διεργασία, παρότι το θέμα των οφειλών των δύο εταιρειών, της δέσμευσης των λογαριασμών τους και των κατηγοριών που εκείνες εκτοξεύουν για διακριτική μεταχείριση εναντίον τους απειλεί να τινάξει στον αέρα τη θεσμική υπόσταση αλλά και τη λειτουργία της ιδιωτικής αγοράς ενέργειας.

Η διαδικασία, όπως μάθαμε, θα συνεχιστεί με την κατάθεση γραπτών υπομνημάτων, επί των οποίων τελικά θα αποφασίσει η ΡΑΕ. Σε κάθε περίπτωση, λοιπόν, μάλλον δεν πρέπει να περιμένουμε αποφάσεις για την ανάκληση ή μη της άδειας των δύο εταιρειών πριν περάσουν 15 μέρες.

Από την άλλη, η ανακρίτρια Πόπη Παπανδρέου άρχισε να εξετάζει ανθρώπους της ενεργειακής αγοράς ως μάρτυρες, στο πλαίσιο της διενέργειας δικαστικής έρευνας για τη δράση των δύο εταιρειών.

Πολύ μας χαροποιεί που όλα εξετάζονται, μας λυπεί όμως ιδιαίτερα το γεγονός ότι μέχρι τώρα οι αρχές, με πρώτο και καλύτερο το πολιτικά υπεύθυνο υπουργείο, με επικεφαλής τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, έχουν αποφύγει όπως ο διάολος το λιβάνι να πάρουν θέση για όσα έχουν συμβεί με επίσημο και αναλυτικό τρόπο.

Το τοπίο στην αγορά ηλεκτρισμού πρέπει να ξεκαθαρίσει. Κάποιος πρέπει να ενημερώσει υπεύθυνα για το πώς δημιουργήθηκαν οι οφειλές, για το πώς, πότε και γιατί «διακανονίστηκαν», αν έχουν δίκιο οι εταιρείες που αμφισβητούν κάποιες χρεώσεις και τέλος για το ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο αν δεν πληρωθούν τα όποια χρέη τους προκύψουν τελεσίδικα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v