Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 21 2012

Βιομηχανίες: Κερδισμένες απ’ τα «κουφάρια»…

Βιομηχανίες: Κερδισμένες απ’ τα «κουφάρια»…
Εικόνες γεμάτες θλίψη αντικρίζει όποιος επισκεφτεί βιομηχανικές περιοχές: το 70% περίπου των μονάδων είναι «κουφάρια»...

Παλιές εγκαταστάσεις μονάδων από τις οποίες άλλες δημιουργήθηκαν με τις καλύτερες προσδοκίες και άλλες απλώς και μόνο προκειμένου οι ιδιοκτήτες των εταιρειών να βγάλουν τα λεφτά στην Ελβετία, και μετά… μην τους είδατε!

Σε κάθε περίπτωση πάντως, είναι περιουσία είτε των τραπεζών, είτε του ευρύτερου δημόσιου τομέα, έχοντας χρηματοδοτηθεί από κεφάλαια του ελληνικού λαού(κρατικές επιχορηγήσεις, καταθέσεις, αυξήσεις κεφαλαίου).

Σε μια περίοδο, λοιπόν, όπου η τόνωση της βιομηχανίας είναι θέμα ζωτικής σημασίας για την ελληνική οικονομία, μήπως τα «κουφάρια» αυτά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση;

Με δεδομένο δηλαδή πως διαθέτουν όλες τις απαιτούμενες υποδομές και πως μπορούν να συντομεύσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τον χρόνο υλοποίησης μιας νέας επένδυσης (start up), θα μπορούσαν να βγουν προς πώληση, έστω και με discount.

Σε μια τέτοια περίπτωση, όλοι θα έβγαιναν κερδισμένοι. Και θα ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία:

Πρώτον, να ανακτηθεί (στην πράξη και όχι στα… λογιστικά βιβλία) μέρος των κεφαλαίων που χάθηκαν από τις προηγούμενες επενδύσεις.

Και δεύτερον, να προσελκυστούν σημαντικές επενδύσεις προς όφελος της ελληνικής οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v