Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 20 2012

H πώληση ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, η ολική επιστροφή του Qatar

H πώληση ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, η ολική επιστροφή του Qatar
Ένα καυτό σενάριο κάνει τις τελευταίες ημέρες τον γύρο της αγοράς: η ολική επαναφορά του Qatar για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Ο κρατικός επενδυτικός βραχίονας του Εμιράτου φέρεται να ενδιαφέρεται ζεστά για το προς αποκρατικοποίηση δίδυμο ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, από την ώρα που ξεκαθάρισαν σημαντικές παράμετροι, όπως η πώληση και του 35% που κατέχουν τα ΕΛΠΕ και η από κοινού πώληση.

Στελέχη που παρακολουθούν στενά την πορεία των αποκρατικοποιήσεων επιβεβαιώνουν το καταρχήν ενδιαφέρον των Καταριανών.

Η αγορά, όμως, έχει την… κακή συνήθεια να βλέπει μακρύτερα.

Θεωρεί ότι, αν το Qatar αποκτήσει το δίδυμο ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, ανοίγει ο δρόμος για να αναθερμανθεί και το project για τον Αστακό. Για την απόκτηση, δηλαδή, του λιμένα του Αστακού και έκτασης στη γειτονική ΒΙ.ΠΕ. για την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ρεύματος.

Κοντολογίς, η αγορά βλέπει την ολική επαναφορά του Qatar με επενδύσεις στην Ελλάδα της τάξης των 4 δισ. ευρώ.

Με δεδομένα ότι ο Αστακός (λιμένας και ΒΙ.ΠΕ.) έχει περιέλθει στις τράπεζες, μεταξύ των οποίων η Alpha, και πως ο όμιλος Λάτση διατηρεί ζωτικά συμφέροντα στην ενέργεια, το σενάριο διαχέεται και στις τραπεζικές εξελίξεις.

Στην αγορά επανήλθαν οι πληροφορίες περί αναθέρμανσης των σχέσεων Alpha - Eurobank και αυτό αποτυπώθηκε εν μέρει και στο ταμπλό.

Προς το παρόν, όπως διευκρινίζεται αρμοδίως, τίποτε δεν έχει αλλάξει σε σχέση με όσα ανακοινώθηκαν από τις δύο τράπεζες…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v