Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 9 2012

Κλείνουν …Ελλάδα οι ξένοι brokers

Κλείνουν …Ελλάδα οι ξένοι brokers
Την ώρα που PSI, ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών με μετοχές άνευ ψήφου και νέα δανειακή σύμβαση, τροφοδοτούν το ΧΑ με προσδοκίες για αλλαγή σελίδας στις τράπεζες και την οικονομία, οι ξένοι brokers, τελειώνουν ένας-ένας με την …Ελλάδα.

Πρώτη έσυρε το χορό η Deutsche Bank που αποτελεί και εξ αποστάσεως μέλος του Χ.Α. Η γερμανική τράπεζα, που είχε από παλαιά σημαντικό πελατολόγιο μεταξύ των μεγάλων Ελλήνων ιδιωτών, έκλεισε το τμήμα πωλήσεων που διατηρούσε εν Αθήναις και σταμάτησε την κάλυψη μετοχών του Χ.Α.

Σιωπηρά τέλειωσε με την Ελλάδα και η Credit Suisse απολύοντας τον αναλυτή της για τις ελληνικές τράπεζες.

Αντίστοιχα, έπραξε και η Unicredit που βρίσκεται έτσι και αλλιώς σε φάση ολικής αναθεώρησης του τμήματος εκτέλεσης χρηματιστηριακών συναλλαγών.

Η Citigroup απέλυσε το στέλεχος που διατηρούσε για εκτέλεση εντολών στο Χ. Α και πρακτικά σταμάτησε και την ενδελεχή κάλυψη από το τμήμα ανάλυσης ελληνικών μετοχών.

Τα μεγάλα νέα όμως αναμένονται από την Σεβρέ, τον χρηματιστηριακό βραχίονα της Credit Agricole.

Πληροφορίες που έκαναν το γύρο της αγοράς το προηγούμενο διάστημα ανέφεραν ότι η Σεβρέ εξετάζει το κλείσιμο του εν Ελλάδι τμήματος ανάλυσης. Όσοι αναλυτές ήθελαν να συνεχίσουν θα μεταφερόταν στο Λονδίνο καλύπτοντας πλέον και άλλες αγορές πέραν της Ελληνικής.

Το τελευταίο διάστημα όμως κυκλοφορεί ότι η Σεβρέ κλείνει συνολικά το τμήμα που διατηρεί για Ελλάδα. Δηλαδή και τους πωλητές και τους αναλυτές…

Σε επανεξέταση της εν Ελλάδι δραστηριότητάς της στο brokerage αλλά και στο asset management βρίσκεται άλλος ένας ξένος όμιλος.

Ακούγεται μάλιστα ότι έχει δεχθεί ήδη προσφορές για να πουλήσει. Μένει να φανεί αν θα προχωρήσει το deal.

Τι απαντά η Citigroup

H Citigroup απαντώντας στο σχόλιο, δηλώνει ότι εξακολουθεί να δραστηριοποιείται εντόνως στο Χρηματιστήριο Αθηνών, διαθέτοντας προσωπικό στο τμήμα εκτέλεσης χρηματιστηριακών εντολών και συνεχίζει να μελετά και να αναλύει τον κλάδο των ελληνικών μετοχών προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού με συνέπεια.

Το σχόλιο δεν αναφέρει βεβαίως πουθενά ότι η Citigroup σταμάτησε την κάλυψη μετοχών αλλά ότι δεν έχει πλέον ενδελεχή κάλυψη, εννοώντας ότι σταμάτησε να διαθέτει αναλυτές που να καλύπτουν μόνο Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v