Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 29 2004

Το… ”θαύμα” της DOMUS έσκασε με θόρυβο!!!

Το γράψαμε χθες το σχόλιο, αλλά το νέο limit down με -16,92% το καθιστά ακόμη πιο επίκαιρο κι απλά μεγαλώνει τα αναγραφόμενα ποσοστά πτώσης με δεδομένο ότι η μετοχή έκλεισε χθες στα 0,54€:

”Οι φίλοι της στήλης θα θυμούνται τις συχνές αναφορές στο ελληνικό ”θαύμα” της εταιρίας επενδύσεων DOMUS που διαπραγματευόταν ανεξάρτητα από την πορεία της αγοράς (αλλά και των δικών της επενδύσεων) σε τιμές πολλαπλάσιες (έως και... υπερπενταπλάσιες) της εσωτερικής της αξίας.

Θα θυμούνται επίσης και τα πρόστιμα που επέβαλε η Επιτροπή κεφαλαιαγοράς, συνολικού ύψους 2,55 εκατ. ευρώ για χειραγώγηση της μετοχής.

Διόλου τυχαία από εκείνη περίπου την ημερομηνία –στα μέσα Αυγούστου- άρχισε και η καταβαράθρωση της τιμής της μετοχής. Από το υψηλό των 3,36€ στα τέλη του περασμένου Μαΐου, η μετοχή βρέθηκε την Παρασκευή

(με δεύτερο απανωτό limit down) στα 0,65€ γράφοντας απώλειες πάνω από… 80%!!!

Βέβαια ο εμφανιζόμενος ως βασικός μέτοχος κ. Π. Διαμάντης

(που ”έφαγε” και το μεγαλύτερο μέρος των προστίμων, ύψους 1.400.000€ και προσέφυγε στη Δικαιοσύνη) φαίνεται ότι ”πρόκανε” και πούλησε το 10,53% της DOMUS, ήτοι 1.200.000 τεμάχια εισπράττοντας 3.000.000 ευρώ, δηλαδή με μέση τιμή 2,5€ ανά μετοχή.

Και καλά αυτός τις πούλησε τις μετοχές, ποιοι και γιατί τις αγόρασαν όμως, ξέροντας όλα όσα είχαν ήδη δημοσιοποιηθεί;

Να ένα από τα σπουδαία …”μυστήρια” της ελληνικής κεφαλαιαγοράς.”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v