Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 17 2012

Rebalancing και αγορές δισκέτας για 4 τίτλους

Rebalancing και αγορές δισκέτας για 4 τίτλους
Το rebalancing των δεικτών Euro Stoxx ήταν το καταλυτικό στοιχείο της χθεσινής συνεδρίασης καθώς οι δείκτες με τη νέα σύνθεση και στάθμιση τίθενται σε ισχύ από την έναρξη της συνεδρίασης της Δευτέρας 19 Μαρτίου.

Παρότι τους εν λόγω δείκτες ακολουθεί μικρότερος αριθμός χαρτοφυλακίων σε σχέση με αυτούς της Morgan Stanley λόγω των χαμηλών όγκων που διενεργούνται στο Χ.Α., είχε μαζευτεί… ουρά εντολών για τη χθεσινή, τελευταία, πριν από την αναδιάρθρωση, συνεδρίαση.

Έτσι, από την αρχή της συνεδρίασης ήταν ορατό ότι υπήρχαν αγορές από ξένους στους τίτλους της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank, ενώ αντίθετα οι υπόλοιπες τράπεζες πιέζονταν.

Αγορές υπήρχαν και στους τίτλους του ΟΠΑΠ και της ΔΕΗ καθώς και στην Coca Cola 3E, που όμως ήταν μικρότερες καθώς οι αναδιαρθρώσεις είχαν ολοκληρωθεί τις προηγούμενες ημέρες.

Και επειδή έμεινε ανεκτέλεστο αγορών από τα προγράμματα δισκέτας για τις δημοπρασίες του κλεισίματος στο τέλος έγινε ένας μικρός χαμός, με αποτέλεσμα οι τιμές των Alpha, ΕΤΕ, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ να κλείσουν τη συνεδρίαση με μικρά ή μεγαλύτερα κέρδη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v