Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 22 2012

ΕΛΚΑ: Γιατί βλέπει θετικά το («δίσεκτο») 2012!

ΕΛΚΑ: Γιατί βλέπει θετικά το («δίσεκτο») 2012!
Ανοδικά ήταν πέρυσι τα μεγέθη για τις πωλήσεις και τα κέρδη των Ελληνικών Καλωδίων.

Μάλιστα, το γεγονός ότι τα καθαρά κέρδη ήταν μόνο 3,6 εκατ. ευρώ, όταν σε επίπεδο προ φόρων και τόκων (EBIT) προσέγγισαν τα 12 εκατ. ευρώ, οφείλεται στις υψηλές χρηματοοικονομικές δαπάνες.

Γενικότερα, οι εταιρείες καλωδίων συγκαταλέγονται στις λίγες που έχουν πολύ θετικές προοπτικές σε περίπτωση όπου προχωρήσουν οι προγραμματισμένες επενδύσεις στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια (Fiber To The Home, υπογειοποίηση καλωδίων, επέκταση ΑΠΕ κ.λπ.), και συγκεκριμένα η ΕΛΚΑ βλέπει θετικά ακόμη και το δύσκολο 2012.

Έτσι, ενώ επισημαίνει την επιδείνωση της κατάστασης στην Ελλάδα και σε κάποιες άλλες ευρωπαϊκές χώρες, εκτιμά πως «τα οφέλη από τις στρατηγικές κινήσεις του ομίλου θα εμφανίζονται σταδιακά και αναμένεται να βελτιώσουν τα οικονομικά μεγέθη.

Ο όμιλος των Ελληνικών Καλωδίων παραμένει αισιόδοξος ως προς την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει, παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στην αγορά, καθώς το 2012 αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι πρώτες πωλήσεις υποβρύχιων καλωδίων και υπόγειων καλωδίων υπερυψηλής τάσης, από τα οποία ο όμιλος αναμένει να αντλήσει σημαντικό όφελος της μελλοντικής του κερδοφορίας».

Κι αυτά σε μια εταιρεία που σταδιακά θα αποκομίσει τα οφέλη (συνέργειες, οικονομίες κλίμακας κ.λπ.) από την ενσωμάτωση της Fulgor και διαπραγματεύεται στο ταμπλό γύρω στα 48 εκατ. ευρώ, όταν η καθαρή της θέση στις 31/12/2011 υπερέβαινε τα 115 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v