Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 20 2012

Εθνική Ασφαλιστική: Ζητούμενο η κουλτούρα

Εθνική Ασφαλιστική: Ζητούμενο η κουλτούρα
Αναμφίβολα, η Εθνική Ασφαλιστική έχει να κερδίσει πολλά από την προσέλκυση στο δυναμικό της του κ. Ανδρέα Βασιλείου ως νέου αντιπροέδρου και μέλους της επιτροπής στρατηγικής της.

Ο κυπριακής καταγωγής Ανδρέας Βασιλείου είναι στέλεχος με πείρα δεκαετιών στον κλάδο και με αξιώματα που κανείς άλλος Έλληνας δεν κατάφερε να κατακτήσει μέχρι σήμερα στην παγκόσμια ασφαλιστική αγορά.

Αρκεί όμως μόνο αυτό για την Εθνική Ασφαλιστική;

Και εξηγούμεθα: Η θυγατρική του ομίλου της Εθνικής δεν είναι η πρώτη φορά που καταφέρνει να αποκτήσει στελέχη μεγάλης αξίας και με σημαντική πείρα στην ιδιωτική ασφαλιστική αγορά.

Ένα ενδεικτικό παράδειγμα ήταν εκείνο του κ. Δούκα Παλαιολόγου (Ελληνοβρετανική, Alpha Ασφαλιστική), χωρίς όμως στο «τέλος της ημέρας» να προκύψει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Κύκλοι της αγοράς, λοιπόν, πιστεύουν πως για να αναβαθμιστεί η πορεία της Εθνικής Ασφαλιστικής δεν χρειάζεται μόνο η απόκτηση ικανών managers. Απαιτείται επίσης να συνεχιστούν και να ενταθούν οι προσπάθειες που γίνονται τα τελευταία χρόνια για αλλαγή της προϋπάρχουσας νοοτροπίας ελληνικού δημοσίου και για προσαρμογή στα νέα δεδομένα.

Χρειάζεται η αλλαγή ενός μοντέλου που μπορεί μεν να έφερε την Εθνική Ασφαλιστική στην πρώτη θέση από πλευράς μεριδίου αγοράς, μπορεί να την κατέταξε στις πρώτες θέσεις όσον αφορά την αξιοπιστία, όμως κόστισε στον μητρικό όμιλο αρκετές εκατοντάδες εκατ. ευρώ την τελευταία 15ετία, μέσα από αυξήσεις κεφαλαίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v