Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 5 2012

«Περισσεύει» ταμείο στην Quest Holdings

«Περισσεύει» ταμείο στην Quest Holdings
Στους ομίλους που ξεχωρίζουν για το πόσο αποτελεσματικοί είναι στο να διαχειρίζονται την κρίση εντάσσεται αναμφίβολα και η Quest Holdings.

Γιατί μπορεί οι πωλήσεις του πρώτου τριμήνου να μειώθηκαν από τα 72,2 στα 67,6 εκατ. ευρώ, ωστόσο τα μικτά κέρδη παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητα (από τα 11,9 στα 11,6 εκατ. ευρώ).

Και μπορεί τα καθαρά κέρδη να υποχώρησαν από το 1 εκατ. στα 83 χιλ. ευρώ, όμως παρήχθησαν θετικές ταμειακές ροές 6,2 εκατ. ευρώ (+7,2 εκατ. οι λειτουργικές, -1,06 εκατ. οι επενδυτικές).

Ως αποτέλεσμα, τα διαθέσιμα του εισηγμένου ομίλου διαμορφώθηκαν στις 31 Μαρτίου στα 38,8 εκατ. ευρώ, όταν το σύνολο των τραπεζικών υποχρεώσεων κατά την ίδια ημερομηνία ανερχόταν στα 33,4 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, ακόμη και αν εξοφλούνταν μεμιάς όλα τα δάνεια, θα περίσσευαν και κάποια εκατ. ευρώ στο ταμείο!

Εν τω μεταξύ, για νέα επιστροφή κεφαλαίου ετοιμάζεται η εισηγμένη.

Στην τακτική γενική συνέλευση της 5ης Ιουνίου το σώμα των μετόχων θα κληθεί να εγκρίνει τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της, με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής κατά 0,20 ευρώ και επιστροφή του ποσού αυτού στους μετόχους.

Είναι η δεύτερη επιστροφή κεφαλαίου μέσα στους τελευταίους μήνες. Είχε προηγηθεί άλλη μία ύψους 0,10 ευρώ ανά μετοχή, η οποία αποφασίστηκε στις 25 Οκτωβρίου.

ΥΓ.: Στα 186,5 εκατ. ευρώ η καθαρή θέση του ομίλου, γύρω στα 31,5 εκατ. η χρηματιστηριακή του αξία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v