Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 6 2012

Οι Λίβυοι, οι κλινικές και η παρέμβαση Χρυσοχοΐδη

Οι Λίβυοι, οι κλινικές και η παρέμβαση Χρυσοχοΐδη
Θετική έκπληξη για τους επενδυτές κάποιων εταιρειών του κλάδου της υγείας (Ιατρικό Αθηνών, Euromedica κ.ά.) και ορισμένων ξενοδοχείων (President) προκάλεσαν τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου.

Όπως είχε γράψει προ μηνών το Euro2day.gr, η μαζική είσοδος ασθενών από τη Λιβύη, σε συνδυασμό με τους συνοδούς τους που διέμεναν σε ξενοδοχεία, έφερε υψηλό τζίρο και ανάλογα κέρδη στις προαναφερόμενες εισηγμένες.

Οι ασθενείς ήταν πολλοί, τα τιμολόγια ικανοποιητικά και οι πληρωμές από τη λιβυκή πρεσβεία έγιναν μόλις μέσα σε έναν μήνα (σε αντίθεση με το πόσα… τέρμινα περιμένουν οι κλινικές από τα ασφαλιστικά ταμεία).

Όλα λοιπόν πήγαιναν καλά μέχρι περίπου και τον Μάρτιο, όταν ανέλαβε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και κατάλαβε πως στην πράξη -λόγω ανοργανωσιάς του υπουργείου- δεν γνώριζε η χώρα ποιος (Λίβυος) μπαίνει και ποιος βγαίνει.

Η ουσία είναι πως ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών, με δύο αποτελέσματα:

Πρώτον, έκανε μεγάλη «κοιλιά» ο αριθμός των Λίβυων που έρχονται στη χώρα και παράλληλα περιορίστηκε πολύ ο αριθμός των δύο πλευρών.

Δεύτερον, η λιβυκή πρεσβεία σταμάτησε να πληρώνει, μέχρι νεωτέρας…

Και τρίτον, έχει τεθεί και κάποιο ζήτημα που σχετίζεται με τις χρεώσεις.

Έτσι στον κλάδο της υγείας και στα ξενοδοχεία (το President διέκοψε τη σύμβαση στις 31/3/2012 και δεν έχει ανοίγματα) υπάρχουν υπόλοιπα που φαίνεται πως υπερβαίνουν με άνεση τα 100 εκατ. ευρώ.

Οι αισιόδοξοι (που είναι και οι περισσότεροι) πιστεύουν ότι η Λιβύη θα πληρώσει μόλις τα δύο κράτη καταλήξουν σε νέα συμφωνία, επισημαίνοντας πικρόχολα πως «μακάρι και το ελληνικό δημόσιο να μας πλήρωνε με τέτοια καθυστέρηση…».

Κάποιοι απαισιόδοξοι, βέβαια, φοβούνται και έχουν αρχίσει να τους ζώνουν τα φίδια…

Και όλοι μαζί κατηγορούν για μία ακόμη φορά την κυβέρνηση για το πόσο ερασιτεχνικά χειρίστηκε ένα ζήτημα που θα μπορούσε να φέρει πολύ συνάλλαγμα και μάλιστα σε βάθος χρόνου…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v