Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 24 2004

Η Intersonic, o λάκκος και η… φάβα Νο 2

Γράφαμε προ ημερών

”τι να πει κανείς για την περίπτωση της Intersonic, της πρώην Ντεσπέκ δηλαδή. Εκεί, τα πράγματα περιγράφονται με τον εξής τρόπο: ΧΑΜΟΣ!

Η μετοχή έκλεισε χθες στα 0,24 ευρώ καταγράφοντας πτώση 11,11% και με όγκο σχεδόν 300.000 τεμάχια. Αν δει κάποιος το διάγραμμα των τελευταίων 12 μηνών, η… κατηφόρα είναι συνεχής, ενώ η μετοχή έχει χάσει περίπου το… 90% της αξίας της μέσα σε αυτό το διάστημα…

Πέρα από τις τυπικές ανακοινώσεις για τις αποχωρήσεις κορυφαίων προσώπων (του γενικού διευθυντή και του αντιπροέδρου), η εταιρία δεν έχει γνωστοποιήσει απολύτως τίποτα σε σχέση με την υφιστάμενη κατάσταση. Προφανώς το ζήτημα της ενημέρωσης των μικρομετόχων της εταιρίας δεν τους φαίνεται ενδιαφέρον.

Ωστόσο, η εμπειρία των τελευταίων ετών έχει καταδείξει ότι σπανίως (για να μην πούμε… ποτέ) μια μετοχή καταγράφει τέτοια ποσοστά πτώσης άνευ λόγου και αιτίας.

Τώρα πια το… λάκκο στον οποίο έχει πέσει η μετοχή της Intersonic τον είδαμε όλοι. Μήπως όμως πρέπει να ψάξουμε και για τη… φάβα;

Διότι μη μου πείτε ότι με εμφανιζόμενα κέρδη 1,7 εκατ. ευρώ (ύστερα από τα δικαιώματα μειοψηφίας) στο 9μηνο είναι λογικό να βλέπουμε τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρίας να φτάνει τα 11 εκατ. ευρώ!”

Ατυχώς, η μετοχή συνεχίζει την πτώση της και βρέθηκε χθες στα 0,17 ευρώ με πτώση 15% και με πολύ υψηλό όγκο συνάλλαγών (περίπου 560.000 τεμάχια).

Η κεφαλαιοποίησή της είναι πλέον μόλις 8,3 εκατ. ευρώ...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v