Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 16 2012

Οι παιδικοί σταθμοί και η λογική… κόψει κεφάλι

Οι παιδικοί σταθμοί και η λογική… κόψει κεφάλι
Άλλη μία απόδειξη ότι ο ιδιωτικός τομέας πληρώνει το μάρμαρο για τις... αμαρτίες του διαλυμένου, αναποτελεσματικού και διεφθαρμένου κράτους προσφέρουν όσα συνέβαιναν με πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που αφορά επιδότηση εργαζόμενων μητέρων.

Πρόκειται για πρόγραμμα που επιδοτεί απευθείας τους παιδικούς σταθμούς σε όλη τη χώρα για παιδιά εργαζόμενων γυναικών του ιδιωτικού τομέα.

Μαθαίνουμε ότι οι υπηρεσίες των συνυπεύθυνων, για το πρόγραμμα, υπουργείων Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανακάλυψαν ενδείξεις σημαντικών «υπερβάσεων» από την πλευρά -μερικών- παιδικών σταθμών.

Τα στοιχεία και κάποιοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι δείχνουν ότι παιδικοί σταθμοί σε όλη τη χώρα δήλωναν πολύ περισσότερα παιδιά στο πρόγραμμα από αυτά που πραγματικά «φιλοξενούσαν».

Με τον τρόπο αυτόν λάμβαναν υψηλότερες επιδοτήσεις από την ΕΕΤΑΑ Α.Ε., που διαχειρίζεται το πρόγραμμα, και μάλιστα άκοπα.

Και ενώ θα περίμενε κανείς ότι με την ανακάλυψη των ενδείξεων θα ξεκινούσε από την πλευρά των υπουργείων ένας αναλυτικότερος δειγματοληπτικός έλεγχος για να διαπιστωθεί ποιοι κλέβουν το Δημόσιο, οι υπηρεσίες τους προτείνουν το νεοελληνικό… αυτονόητο.

Να συρρικνωθεί το πρόγραμμα μέσω της κατάργησης της επιδότησης για απογευματινή κράτηση παιδιών και να μειωθεί η επιδότηση ανά παιδί λόγω αδυναμίας ελέγχου ενδεχόμενων παραβάσεων.

Πρόκειται για την απόλυτη αποθέωση της λογικής «πονάει δόντι κόψει κεφάλι».

Και αυτό γιατί η ΕΕΤΑΑ Α.Ε. πρότεινε στα υπουργεία να μπει πλαφόν στον αριθμό των παιδιών που μπορούν να εντάσσονται στο πρόγραμμα ανά παιδικό σταθμό ώστε να περιοριστούν τουλάχιστον οι υπερβάσεις που δεν μπορούν να εντοπιστούν λόγω αδυναμίας ελέγχου.

Πρόταση που περιέργως δεν γίνεται αποδεκτή.

Αν δεν αλλάξει κάτι, τότε για άλλη μία φορά θα αποθεωθεί στην Ελλάδα η παρανομία και θα την πατήσουν όσοι από τους παιδικούς σταθμούς φέρθηκαν επαγγελματικά και βεβαίως οι εργαζόμενες μητέρες.

Οι οποίες θα χάσουν τη δυνατότητα να πηγαίνουν δωρεάν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς όταν δουλεύουν το απόγευμα…

Τα γνωρίζει όλα αυτά ο κ. Ρουπακιώτης;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v