Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 28 2012

Το μνημόνιο με τα μάτια μεγαλοεπιχειρηματία

Το μνημόνιο με τα μάτια μεγαλοεπιχειρηματία
Το μνημόνιο αποδείχτηκε ότι δεν έχει στρατηγική. Έδωσε προτεραιότητα στο ταμειακό σκέλος σε βάρος των διαρθρωτικών. Οι συντάκτες του θέλησαν να διασφαλίσουν την αποπληρωμή των δανείων μέσω της αύξησης φορολογικών εσόδων, που δεν συνδυάστηκαν με πάταξη της φοροδιαφυγής και αύξηση της φορολογητέας ύλης.

Το σωστότερο θα ήταν η προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών, που θα οδηγούσαν στην εξυγίανση τομέων και στην καλύτερη λειτουργία του δημοσίου, οπότε θα προέκυπτε πλούτος και άρα έσοδα που θα εγγυούνταν την αποπληρωμή των δανείων.

Οι επισημάνσεις έγιναν από τον Ευάγγελο Μυτιληναίο, επικεφαλής του ομώνυμου επιχειρηματικού ομίλου, κατά την παρουσίασή του στους θεσμικούς επενδυτές.

Ασχέτως του τι έγινε ή δεν έγινε μέχρι τώρα, ο ίδιος θεωρεί ότι η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση και κυρίως η δεύτερη θα πρέπει να σταθούν με υπευθυνότητα στις προκλήσεις από δω και μπρος.

Μάλιστα, όπως είπε, είναι πολύ πιο σημαντικό για τις εξελίξεις να τηρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ υπεύθυνη πολιτική ώστε να παραμείνει η Ελλάδα στην ΟΝΕ και στην Ε.Ε.

Το κλίμα στην Ευρώπη αλλάζει, οι πιέσεις για αλλαγή στάσης της Γερμανίας έφτασαν στην πόρτα της καγκελαρίας, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μυτιληναίος, κι οι ΗΠΑ και ο Ομπάμα προσωπικά δίνουν τη μεγαλύτερη μάχη για να κρατηθεί η Ελλάδα στην ευρωζώνη.

Η επόμενη μέρα στην ευρωζώνη θα είναι διαφορετική από τη σημερινή, καταλήγει ο κ. Μυτιληναίος, και θα ήταν έγκλημα η Ελλάδα να απουσιάζει από αυτήν. Έτσι η παραμονή της στην ΟΝΕ είναι θέμα εθνικό και όχι πολιτικό, στο οποίο θα πρέπει να συνταχθούν όλοι.

Εμείς τι να πούμε παραπάνω;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v