Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 26 2012

Ο ΓΑΠ, το ΠΑΣΟΚ και τα κερατιάτικα της Κόστα Ρίκα

Ο ΓΑΠ, το ΠΑΣΟΚ και τα κερατιάτικα της Κόστα Ρίκα
Όσο ψάχνουν βρίσκουν… και άλλα χρέη στο ΠΑΣΟΚ. Το τελευταίο επεισόδιο ακούμε ότι αφορά έξοδα παράστασης στις συνεδριάσεις της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Ως γνωστόν, ο Γεώργιος Α. Παπανδρέου ήταν και παραμένει -για λίγο ακόμη- πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Επί της προεδρίας του, το… καράβι της Σοσιαλιστικής Διεθνούς έγινε…κρουαζιερόπλοιο, διοργανώνοντας συνέδρια σε εξωτικούς προορισμούς και συστήνοντας επιτροπές που όργωσαν τον αναπτυσσόμενο κόσμο.

Μέχρις εδώ όλα καλά, καθώς στη διετία που κυβέρνησε τη χώρα ο ΓΑΠ, αρκετοί εύχονταν να είναι γεμάτη η ατζέντα της Διεθνούς, προκειμένου ο τότε πρωθυπουργός να αναπτύσσει περισσότερο τις πολλές επαφές του και να μην ασχολείται με την πεζή διαχείριση της κρίσης εν Ελλάδι.

Τώρα όμως ανακαλύπτουν τον… λογαριασμό.

Ακούμε ότι στο ΠΑΣΟΚ ψάχνοντας να οριστικοποιήσουν το δυσθεώρητο, έτσι κι αλλιώς, χρέος ανακάλυψαν ότι το Κίνημα (σ.σ. ιστορικός αναχρονισμός) έχει επιβαρυνθεί με σημαντικά έξοδα που είχαν την εντύπωση ότι χρεώνονταν στη Σοσιαλιστική Διεθνή.

Μόνο η διήμερη συνδιάσκεψη της Διεθνούς στην Κόστα Ρίκα τον περασμένο Ιανουάριο ακούμε ότι στοίχισε στο ΠΑΣΟΚ περί τα 3 εκατ. ευρώ.

Η εξήγηση, σύμφωνα με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, είναι απλή: κυριάρχησε το «γράφτα στον πρόεδρο».

Με αυτά και με αυτά, το χρέος του ΠΑΣΟΚ ξεπερνά τα 130 εκατ. ευρώ και ή θα κουρευτεί από τις τράπεζες κατά 80% ή θα επιλεγεί, όπως έγραψε η στήλη (Το ΠΑΣΟΚ, η πτώχευση και το φέσι) η πτώχευσή του και η ίδρυση νέου κόμματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v