Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 23 2012

XA: Όταν τα θεμελιώδη… πάνε περίπατο

XA: Όταν τα θεμελιώδη… πάνε περίπατο
Ενδεικτικό παράδειγμα της… ανύπαρκτης εμπορευσιμότητας σε μεγάλο μέρος της λεγόμενης περιφέρειας του Χ.Α. είναι το παρακάτω.

Η ΜΑΡΑΚ -μετοχή που βρίσκεται σε καθεστώς επιτήρησης, λόγω προκλήσεων που αντιμετωπίζει η εταιρεία- βρέθηκε την Παρασκευή στο υψηλότερο σημείο του τελευταίου δωδεκαμήνου!

Τον τελευταίο μήνα το χαρτί έχει κερδίσει περίπου 50%(!) -από το 0,21 στο 0,33 ευρώ- με συνολική αξία συναλλαγών μόλις 195 ευρώ…

Μάλιστα, την Παρασκευή σημειώθηκε άνοδος 3,1% με αξία συναλλαγών μόλις 0,33 ευρώ (ένα μόλις τεμάχιο άλλαξε χέρια, ενώ η «ουρά» των αγοραστών ήταν μηδενική, δηλαδή ανύπαρκτη).

Μετά λοιπόν από αυτό το… ράλι, η αποτίμηση της υπό επιτήρηση ΜΑΡΑΚ βρέθηκε στα 3,157 εκατ. ευρώ και είναι μεγαλύτερη από αυτήν π.χ. της Q&R (2,96 εκατ. ευρώ).

Μιλάμε για εταιρείες του ίδιου κλάδου, όπου η δεύτερη, με βάση τα στοιχεία της 31ης Μαρτίου 2012, έχει καθαρό ταμείο (διαθέσιμα μείον τραπεζικό δανεισμό) 2,65 εκατ. ευρώ. Ή αλλιώς, η Q&R διαθέτει καθαρό ταμείο που ισοδυναμεί με το 89% της αποτίμησής της στο ταμπλό.

Και η εμπορευσιμότητά της είναι επίσης για κλάματα: ούτε ένα κομμάτι τον τελευταίο μήνα…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v