Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 3 2012

Ο πέλεκυς του κράτους και το TT

Ο πέλεκυς του κράτους και το TT
Κράτος δικαίου ή κράτος τιμωρός; Στην περίπτωση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου οι περίπου 70.000 μικρομέτοχοι της τράπεζας μάλλον πιστεύουν ότι το Δημόσιο τους τιμωρεί. Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους για τη μετοχή της τράπεζας: απόδοση πενταετίας -98,6%, απόδοση εξαμήνου -78,49%, απόδοση μήνα -33,07%.

Κι αν σπάσει σε καλή και σε κακή τράπεζα (όπως έγινε με την ΑΤΕ), η αξία των μετοχών θα γίνει... μηδέν!

Οι μέτοχοι τιμωρούνται γιατί επένδυσαν σε μια κρατική τράπεζα με ισχυρή καταθετική βάση και συντηρητική πολιτική στις χορηγήσεις. (Η στήλη υπήρξε παρούσα προ τετραετίας σε επίσκεψη πελάτη στην τράπεζα ο οποίος ήθελε να πάρει δάνειο για αγορά αυτοκινήτου. Ο υπεύθυνος του καταστήματος προέτρεψε τον υποψήφιο πελάτη να αποταμιεύσει για έναν ακόμα χρόνο ώστε να μη χρειαστεί να πάρει δάνειο και να πληρώνει τόκους!)

Η τράπεζα ουσιαστικά τιμωρείται γιατί επένδυσαν σε... κρατικά ομόλογα.

Όλοι γνωρίζουν ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είναι υγιής τράπεζα, παρότι κουβαλά τις γνωστές αμαρτίες που βαραίνουν όλες τις κρατικές επιχειρήσεις (διευκολύνσεις παντός είδους προς το κράτος και την κυβέρνηση συν το σύνηθες πρόβλημα κάποιων αποδοχών και κάποιων... υπεράριθμων).

Αλλά το να γίνει καταστροφική επένδυση για τους μικρομετόχους η τοποθέτηση κεφαλαίων στο Ταμιευτήριο… πάει πολύ.

HSBC Χρηματιστηριακή: Κάντο όπως η τράπεζα

Είκοσι στελέχη της χρηματιστηριακής αποχώρησαν τις τελευταίες ημέρες από την εταιρεία.

Όπως πληροφορείται η στήλη, όσοι έφυγαν πήραν αποζημιώσεις οι οποίες είναι αντίστοιχες αυτών που δόθηκαν από την HSBC στο πλαίσιο του τελευταίου προγράμματος εθελουσίας εξόδου που εφαρμόστηκε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v