Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 20 2005

Το NASD, o ΣΜΕΧΑ και ο... κόρακας!!!

To γράφουμε όχι γιατί αφορά την ελληνική πραγματικότητα, αλλά για να πάρουν μια ”γεύση” τόσο τα μέλη όσο και το προεδρείο του ΣΜΕΧΑ για το πώς λειτουργούν αντίστοιχες επαγγελματικές οργανώσεις στις ΗΠΑ.

Εκεί, λοιπόν, το National Association of Securities Dealers (NASD) αποφάσισε την ”αποβολή” από τις τάξεις του της χρηματιστηριακής εταιρίας LH Ross, στο Boca Raton της πολιτείας Florida, ”για απάτη και άλλες παραβάσεις” τις οποίες η επιτροπή του NASD χαρακτήρισε ”εν πολλοίς μια κομπίνα για την εξαπάτηση των επενδυτών”.

Η ίδια επιτροπή επέβαλε στη συγκεκριμένη χρηματιστηριακή πρόστιμο ύψους 500.000 δολαρίων, περισσότερα από 11 εκατ. δολάρια σε αποζημιώσεις των επενδυτών και άλλα 468.000 δολάρια προκαταβολικά για δικαστικές δαπάνες και συναφή έξοδα!!!

Και τελικά αποφάσισε ότι η αποβολή της LH Ross θα είναι αμετάκλητη, απόφαση που λαμβάνεται για πρώτη φορά στην ιστορία του NASD.

Εδώ είναι γεγονός, ιδιαιτέρως λυπηρό, ότι οι επαγγελματικές οργανώσεις συνηθίζουν να κινούνται σε μιαν άλλη λογική, την οποία κάποιος κυνικός δεν θα δίσταζε να χαρακτηρίσει με τη φράση ”κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει”!!!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v