Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 18 2005

Επαναπατρισμός: Η ψόφια κότα και οι... ”σύμβουλοι”

Τα θυμάστε τα φιλόδοξα σχέδια για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων από το εξωτερικό, για το πώς θα ετοιμάζονταν οι τράπεζες να υποδεχτούν τον πακτωλό των κεφαλαίων που είχαν φύγει από τη χώρα και θα επαναπατρίζονταν τώρα χωρίς πολλές-πολλές… ερωτήσεις και διατυπώσεις;

Ε λοιπόν όλα δείχνουν ότι… ”μηδέν εις το πηλίκο”!!!

Πουθενά δεν έχουν εμφανιστεί τα αναμενόμενα… δισεκατομμύρια (κάποιοι έλεγαν ότι θα είναι πέντε, άλλοι πολύ περισσότερα) των ευρώ.

Έτσι η κυβέρνηση ”χρεώθηκε” έναν κάποιο… αμοραλισμό (δεδομένου ότι έδωσε συγχωροχάρτι στο ”μαύρο χρήμα” που είχε φύγει έξω, επιβραβεύοντας έμπρακτα εκείνους που το έστειλαν σε φορολογικούς παραδείσους), χωρίς όμως να πιστωθεί κάποιο χρηματικά σημαντικό αποτέλεσμα αφού ο φόρος που πληρώνεται κατά την… εξιλέωση αυτών των κεφαλαίων είναι της τάξεως του 3%.

Κι όταν μιλάμε για το 3% σε κάποια –όχι πολλά – εκατομμύρια (και ουχί δισεκατομμύρια) ευρώ, μιλάμε για ”μηδέν εις το πηλίκο”!!!

Θα μου πείτε ότι ακόμη δεν εξέπνευσε η σχετική προθεσμία και θα σας απαντήσω ότι λήγει στις 4 Φεβρουαρίου, οπότε δεν μένουν και τόσες πολλές ημέρες. Η κυβέρνηση μάλιστα δήλωσε -δια στόματος και του κ. Αλογοσκούφη - ότι δεν θα δοθεί παράταση, κάτι που ακούγεται εξόχως λογικό.

Διότι σε άλλη περίπτωση θα είναι σαν να τους… παρακαλάει κιόλας γονατιστή να ξαναφέρουν πίσω το ”μαύρο” χρήμα τους και αυτοί να μην θέλουν!!!

ΥΓ: Καλόπιστα θα μπορούσαμε να δεχτούμε ότι τα πολιτικά πρόσωπα τα οποία έκαναν τη ”γκάφα” με το ”μεγάλο” σχέδιο του επαναπατρισμού, έχουν μια δικαιολογία. Δεν είναι άνθρωποι της ”πιάτσας”, της ”αγοράς” και δεν ήξεραν.

Τι γίνεται όμως με εκείνους που τους συμβούλεψαν, με εκείνους που ως ”σύμβουλοι” και... ειδικευμένοι ”παράγοντες” επέμειναν ότι πρόκειται για ”κότα με χρυσά αυγά” κι έπεισαν έτσι την πολιτική ηγεσία να ξεπεράσει το εμπόδιο του ”αμοραλισμού” προκειμένου να γεμίσουν τα ταμεία και να ”τονωθεί” η κυκλοφορία κεφαλαίων με φρέσκο χρήμα;

Ποία η θέση τους τώρα που η κότα αποδείχθηκε... ψόφια;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v