Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 13 2012

ΑΒΕ: Όταν ο «βασικός» βάζει το χέρι στην τσέπη…

ΑΒΕ: Όταν ο «βασικός» βάζει το χέρι στην τσέπη…
Κανείς δεν εντυπωσιάστηκε από τα αποτελέσματα της Audio Visual στο εξάμηνο, καθώς η μείωση του κύκλου εργασιών (από τα 8,7 στα 6,1 εκατ. ευρώ) συνοδεύτηκε από αρνητικό EBITDA (-1,28 εκατ. ευρώ), από υψηλό χρηματοοικονομικό κόστος (2,8 εκατ. ευρώ), ως αποτέλεσμα του μεγάλου δανεισμού του ομίλου (στις 30/6/2012 ο καθαρός δανεισμός κυμαινόταν γύρω στα 110 εκατ. ευρώ).

Ο όμιλος, από την πλευρά του, συνεχίζει το τριετές πρόγραμμα αναδιοργάνωσης 2011-2013, μειώνοντας κόστος και διαπιστώνοντας μια καλή πορεία στην αγορά των video games, θετική αντίδραση του κοινού στην κίνηση για μειώσεις τιμών στα εισιτήρια του κινηματογράφου κ.λπ. Υπάρχει επίσης και η πρόθεση δραστηριοποίησης στην αγορά των τυχερών παιχνιδιών.

Πέραν αυτών, όμως, υπάρχει και κάτι που για το βρει κάποιος θα πρέπει να ψάξει στα… ψιλά των λογιστικών καταστάσεων. Συγκεκριμένα, το πρώτο εξάμηνο του 2012 οι βασικοί μέτοχοι ενίσχυσαν ταμειακά τον όμιλο με 5,417 εκατ. ευρώ, όταν στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2011 είχαν καταβάλει άλλο 1,34 εκατ. ευρώ.

Θα χρησιμοποιηθούν αυτά τα κεφάλαια ως μέρος μελλοντικής αύξησης κεφαλαίου; Θα δούμε κάτι άλλο να γίνεται;

Επί του παρόντος, βέβαια, συνεχίζονται -σε καλό κλίμα όπως φαίνεται- οι συζητήσεις της διοίκησης με τις τράπεζες για το ζήτημα των δανείων.

ΥΓ.: Κεφαλαιακή ενίσχυση είχαμε και στην εισηγμένη εταιρεία Τζιρακιάν Προφίλ, όπου ο βασικός μέτοχος έβαλε το χέρι στην τσέπη προκαταβάλλοντας χρήματα έναντι μελλοντικής αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v