Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 26 2012

Ο Φωκάς, οι συνέταιροι και τα …μαγαζιά γωνία

Ο Φωκάς, οι συνέταιροι και τα …μαγαζιά γωνία
Deal, που αν τελικώς καταλήξει, θα φέρει την πλήρη ανακατάταξη του λιανεμπορικού χάρτη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ψήνεται τον τελευταίο καιρό.

Στη μια «γωνία» βρίσκεται ο όμιλος Φωκά με πολυκαταστήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο και λιανική παρουσία πανελλαδικά, που αν και προσπάθησε μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου κατά 11 εκατ.ευρώ περίπου αλλά και με αναδιάρθρωση δανεισμού (με έκδοση ομολογιακού 20 εκατ. ευρώ) το 2011, φαίνεται ότι δεν καταφέρνει να ισορροπήσει στο εξαιρετικά δύσκολο περιβάλλον. Το 2011 οι ζημιές του διατηρήθηκαν στα 7,5 εκατ. ευρώ, ο τζίρος του όμως έπεσε στα 49 εκατ.ευρώ  από 69 εκατ. ευρώ το 2010, ενώ οι υποχρεώσεις του συνολικά αγγίζουν τα 79,5 εκατ.ευρώ.

Ο «λευκός» ιππότης που φαίνεται πρόθυμος να δώσει ανάσα στον βορειοελλαδικό όμιλο, τυγχάνει να είναι ο συνεταίρος του, στην «ανταγωνιστική» αλυσίδα των Αττικών Πολυκαταστημάτων.

Η holding που ελέγχει πλειοψηφικά τα Attica (K. Λαμπρόπουλος, Κ. Τσουβελεκάκης, Α. Σγουμπόπουλος, όμιλος Folli Follie) φέρεται να συζητά την πιθανότητα να «προσαρτήσει» τρία καταστήματα Φωκά, αυτά που κρίνονται και ως τα πλέον ενδιαφέροντα από εμπορικής άποψης σε Ερμού, Θεσσαλονίκη και Βόλο, με αντάλλαγμα να αναλάβει μέρος των χρεών του ομίλου Φωκά.

Η υπόθεση, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται οικονομικοτεχνικά καθώς υπάρχουν περιπλοκές (πως θα αποσχιστεί μέρος της δραστηριότητας και πως θα επιμεριστούν οι επιβαρύνσεις), ωστόσο, και πάλι τον τελευταίο λόγο θα έχουν οι πιστώτριες τράπεζες.

Γιατί αν υποθέσουμε ότι τα Attica πάρουν τον «αφρό» του δικτύου Φωκά, θα πρέπει να εξακριβώσουν τι θα απομείνει για την ομαλή εξυπηρέτηση των υπόλοιπων δανείων...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v