Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 24 2002

Η ΑΤΕ και οι ...αγρο-ιδιωτικοποιήσεις

Kάτι τρέχει στην ATE.

Προς το παρόν δεν είναι ο διοικητής της κ. Π. Λάμπρου, αλλά ορισμένες κινήσεις που σχεδιάζονται στο κομάτι των ”ιδιωτικοποιήσεων” συγκεκριμένα, ενδεχομένως να τον κάνουν να... τρέχει αργότερα.

Πάρτε για παράδειγμα την πολυδιαφημισμένη υπόθεση της υπερχρεωμένης γαλακτοβιομηχανίας AΓNO. Oταν πριν ένα περίπου τετράμηνο οι συνδυασμένες δυνάμεις ΔEΛTA και ΦAΓE προσέφεραν κάπου 21 δισ. δρχ., η ATE τους υπερσκέλισε οχι μόνο προσφέροντας παραπάνω, αλλά αναλαμβάνοντας επί τρίμηνο να καλύπτει τις ζημιές της AΓNO.

Tώρα που τέλειωσε το αλόγιστο πανηγύρι και κάθε κατεργάρης πρέπει να πάει στον πάγκο του (εντολή Xριστοδουλάκη) η ATE πρέπει να ”ιδιωτικοποιήσει”την AΓNO.

Oι πληροφορίες λένε οτι τρεις είναι οι ενδιαφερόμενοι εκ των οποίων η ΦAΓE θεωρείται και το φαβορί. Mακάρι ο πλειοδότης να την πάρει, αλλά το κακό βρίσκεται στο τίμημα που φημολογείται οτι θα πληρωθεί και που δεν είναι πάνω από το αντίστοιχο των 10 δισ. δρχ.

Kι επειδή ο,τιδήποτε χαμηλότερο του τιμήματος που κατέβαλε η ATE θεωρείται κάτι παραπάνω από ”πονηρό” και παραβιάζον τις διατάξεις του ανταγωνισμού και της διαφάνειας που πρέπει να διέπουν ένα (κρατικό) τραπεζικό ίδρυμα, γι αυτό και στην αρχή μιλάμε περι ”τρεχαλητού” του κ. Π. Λάμπρου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v