Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 1 2012

«Θέμα χρόνου» για τη Rilken

«Θέμα χρόνου» για τη Rilken
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι μετά και τη λήξη της δεύτερης (και υποχρεωτικής αυτήν τη φορά) δημόσιας πρότασης στη Rilken ο βασικός μέτοχος δεν κατάφερε να μαζέψει ακόμη το 90% των μετοχών της εισηγμένης.

Η αρχή είχε γίνει το καλοκαίρι του 2011 όταν ο βασικός μέτοχος (Henkel) είχε προχωρήσει σε δημόσια πρόταση έναντι 3,40 ευρώ ανά μετοχή, η οποία τελικά δε βρήκε ανταπόκριση στη μειοψηφία, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί κάτι λιγότερο από το 78% του συνόλου.

Η Henkel στη συνέχεια προχώρησε σε νέα δημόσια πρόταση (υποχρεωτική αυτήν τη φορά), καθώς ζητούσε την απορρόφηση της Rilken. Ανεξάρτητος οίκος αποτίμησε την τιμή της μετοχής στα 3,65 ευρώ (αρκετά πιο πάνω από την πρώτη δημόσια πρόταση των 3,40 ευρώ), ενώ παράλληλα οι μέτοχοι μειοψηφίας εισέπραξαν φέτος και μέρισμα 0,11 ευρώ από τα κέρδη της προηγούμενης χρήσης.

Το ζήτημα είναι πως μετά και τη δεύτερη αυτή δημόσια πρόταση -και παρά τις συνεχιζόμενες αγορές μετοχών από το ταμπλό- η Henkel δεν έχει καταφέρει ακόμη να συγκεντρώσει το 90%.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η διαδικασία συγχώνευσης Henkel και Rilken διά εξαγοράς θα συνεχιστεί και κατά την ολοκλήρωσή της οι μέτοχοι μειοψηφίας θα λάβουν ποσό σε μετρητά ίσο με το προσφερόμενο τίμημα. Θέμα χρόνου, λοιπόν...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v