Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 28 2012

Σφηνάκια για Μαϊλλη, Αττικής, IBC και Τρόικα

Σφηνάκια για Μαϊλλη, Αττικής, IBC και Τρόικα
ΜΠΛΟΚΟ ΤΡΟΙΚΑΣ: Το ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα ο πρόεδρός του κ. Ευάγγελος Βενιζέλος συχνά – πυκνά αναφέρονται στην πρόταση μείωσης του ελληνικού χρέους με επαναγορά ομολόγων από τα Ταμεία.

Η πρόταση προβλέπει να πωλήσουν τα ταμεία τα μονοετή και διετή ομόλογα EFSF που έλαβαν ως αντάλλαγμα για το κούρεμα και τα οποία διαπραγματεύονται κοντά στο 100 και να αγοράσουν φθηνά ελληνικά κρατικά ομόλογα. Τα οποία αφού θα διακρατούνται από τα ταμεία δεν θα προσμετρούνται στο χρέος.

Ακούμε, όμως, ότι η Τρόικα ούτε που θέλει να ακούσει ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Η τριμερής θέλει το ζήτημα του ελληνικού χρέους να επαναρρυθμισθεί συνολικά και όχι να υπάρξουν εμβαλωματικές κινήσεις.

Τελεία και παύλα!

ΜΑΙΛΛΗΣ: Σε συζητήσεις με τις τράπεζες για την μετάθεση της πληρωμής της πρώτης δόσης του τελευταίου δανείου βρίσκεται ο όμιλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισηγμένη ενημέρωσε τις τράπεζες πως αν εξυπηρετήσει το δάνειο, αποπληρώνοντας τη δόση θα αντιμετωπίσει πρόβλημα κεφαλαίου κίνησης και ως εκ τούτου ζητά νέα διευκόλυνση.

Οι τράπεζες από την πλευρά τους δυσανασχετούν καθώς θεωρούν ότι δεν εφαρμόστηκε πλήρως το τελευταίο σκέλος του προγράμματος αναδιάρθρωσης το οποίο θα επέφερε μείωση στα λειτουργικά κόστη και θα γεννούσε ρευστότητα.

Με αυτά και με αυτά επιβεβαιώνονται δύο πράγματα: Oι μεν τράπεζες τσιγκουνεύτηκαν να χορηγήσουν κεφάλαιο κίνησης σε μια εταιρεία που τους ανήκει πλέον και τυπικά. Οι δε λειτουργικές περικοπές δεν είναι δύσκολη υπόθεση μόνο για τους πολιτικούς αλλά και για τους επιχειρηματίες.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων είναι δύσκολο ως απίθανο να συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου άνω των 200 εκατ. ευρώ που εξετάζει η διοίκηση της Τραπεζας Αττικης.

Βάσει του καταστατικού το ΤΠΔ δεν μπορεί να διαθέτει πάνω από το 23% των διαθεσίμων του. Και διαθέσιμα ως γνωστόν αυτή την εποχή δεν υπάρχουν. Και αν υπάρχουν, φυλάσσονται για άλλους λόγους

ΙΒC: Σήμερα αναμένεται να αποσφραγιστούν οι τρεις προσφορές για την πολυετή εκμετάλλευση του Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης (IBC) στη Λεωφόρο Κηφισίας από το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων.

Προσφορές έχουν καταθέσει οι Lamda Development, REDS και η Talima Ventures που διαχειρίζεται το Athens Metro Mall στη Δάφνη. Στο IBC αυτός που θα επικρατήσει θα αποκτήσει την επικαρπία επί του δικαιώματος αποκλειστικής αξιοποίησης, χρήσης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης για 90 χρόνια.

Σ.Σ. Η διαδικασία για το IBC ολοκληρώθηκε και το ΙΒC ανέλαβε ο όμιλος της Lamda Development

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v