Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 18 2012

PC Systems: Η συναλλαγή και η νέα κατάσταση

PC Systems: Η συναλλαγή και η νέα κατάσταση
Μετά και τη χθεσινή χρηματιστηριακή συναλλαγή, ο κ. Αθανάσιος Ισμαήλος (σημερινός διευθύνων σύμβουλος) αύξησε το ποσοστό του στην PC Systems από το 15,64% στο 30,06%.

Πωλητής η Computerbank Networking, στην οποία συμμετέχουν ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης Κων/νος Βουρδάκης, ο γνωστός εφοπλιστής Γεώργιος Οικονόμου κ.ά.

To τίμημα της συναλλαγής (μόλις 1 ευρωλεπτό ανά μετοχή, ή συνολικά 59,07 χιλ. ευρώ για την απόκτηση 5.906.843 τίτλων) θα πρέπει να θεωρηθεί μάλλον συμβολικό, με δεδομένο ότι η τρέχουσα αποτίμηση της μετοχής στο ταμπλό του Χ.Α. υπερβαίνει τα 10 λεπτά.

Η συναλλαγή αυτή σηματοδοτεί την οριστική αποχώρηση του κ. Βουρδάκη από την PC Systems, αλλά και την εντονότερη παρουσία του κ. Ισμαήλου, την ώρα πάντως που μεγαλύτερος μέτοχος εξακολουθεί να παραμένει (άμεσα ή έμμεσα) ο κ. Οικονόμου.

Ρωτήσαμε στέλεχος της αγοράς για το κατά πόσον η PC Systems θα μπορούσε να επιβιώσει (έχει υποβάλει αίτηση ένταξης στις διατάξεις του άρθρου 99) και μας απάντησε:

«Πιστεύω ότι, παρά τις μεγάλες δυσκολίες της αγοράς, συγκαταλέγεται στις εταιρείες που θα παραμείνουν. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι διαθέτει μέτοχο με πολύ μεγάλη οικονομική επιφάνεια, ο οποίος θα μπορούσε να στηρίξει την εταιρεία, στον βαθμό που θα πειστεί για τις προοπτικές της».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v