Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 25 2012

Σίριαλ του παραλόγου με ELBISCO

Σίριαλ του παραλόγου με ELBISCO
Ας ξεκινήσουμε με τα δεδομένα της υπόθεσης.

Πρώτον, στις 12 Οκτωβρίου η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ELBISCO αποφασίζει τη διαγραφή των μετοχών της εισηγμένης από το Χ.Α. με ποσοστό 95,6% (λίγο πάνω από το ελάχιστο απαιτούμενο όριο του 95%).

Να σημειωθεί πως για την οριστική διαγραφή των μετοχών απαιτείται και η σχετική έγκριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η οποία δεν φαίνεται -επισήμως τουλάχιστον- να έχει δοθεί μέχρι σήμερα.

Δεύτερον, η μετοχή στη συνέχεια (μετά την απόφαση της γενικής συνέλευσης) υποχωρεί, και ενώ για μήνες ήταν κολλημένη στα 11 λεπτά, γίνονται συναλλαγές ακόμη και στα 4 λεπτά του ευρώ (μικρομέτοχοι πωλούν όπως-όπως για να μην εγκλωβιστούν με μη διαπραγματεύσιμους τίτλους).

Τρίτον, προχθές η διοίκηση της ELBISCO ανακοίνωσε την πρόθεση των βασικών της μετόχων να αγοράσουν τις μετοχές της μειοψηφίας έναντι 6,5 λεπτών το τεμάχιο.

Σε επίπεδο τιμής δηλαδή που υπολείπεται σαφώς του μέσου όρου του τελευταίου εξαμήνου, που θα ίσχυε αν επρόκειτο περί δημόσιας πρότασης.

Από το ολότελα, καλύτερα τα 6,5 λεπτά, θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος.

Ωστόσο, μετά από αυτά, θέτουμε τα δικά μας ερωτήματα:

Ποια είναι η θέση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στο αίτημα της ELBISCO για διαγραφή των μετοχών της; Και αυτό γιατί ο μέτοχος μειοψηφίας έχει συμφέρον να γνωρίζει το περιεχόμενο της απάντησης προκειμένου να καθορίσει την τελική του στάση για το αν τελικά θα πουλήσει τις μετοχές του προς 6,5 λεπτά ή όχι.

Και επίσης, αυτόν τον διάτρητο νόμο περί εξόδου των εταιρειών από το Χ.Α. πότε τελικά θα δεήσει το υπουργείο Οικονομικών να τον αλλάξει;

Αμαρτίες Αλογοσκούφη μικρομετόχους παιδεύουσι…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v