Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 31 2012

H Τράπεζα Αττικής και ο «στρατηγικός» επενδυτής

H Τράπεζα Αττικής και ο «στρατηγικός» επενδυτής
Έντονη αρχίζει να γίνεται η φημολογία στην αγορά για ενδιαφερόμενο «στρατηγικό» επενδυτή, που θέλει να βάλει ζεστό χρήμα στην Τράπεζα Αττικής.

Το ευρύτερο σχέδιο ενίσχυσης κεφαλαίων της συγκεκριμένης τράπεζας έχει ήδη παρουσιαστεί από το Euro2day.gr και η περίπτωσή της παρουσιάζει πράγματι επενδυτικό ενδιαφέρον, για λόγους που καταγράφονται στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ.

Οι κακές γλώσσες, πάντως, λένε ότι ο εγχώριος «στρατηγικός» έχει κι άλλους -δικούς του- λόγους να ενδιαφέρεται για τη συγκεκριμένη τράπεζα, κι όχι για κάποια άλλη.

Όπως, για παράδειγμα, το γεγονός ότι μεγαλύτερος μέτοχος είναι το ΤΣΜΕΔΕ, το ταμείο δηλαδή των μηχανικών, καθώς οι πιο βασικές από τις δραστηριότητές του κινούνται σε απολύτως συναφή τομέα.

Ή ότι η ναυαρχίδα του έχει απόλυτη ανάγκη από έναν καλό χρηματοδότη, σε μια εποχή όπου οι εργασίες της χωλαίνουν ακριβώς στο συγκεκριμένο σημείο.

ΥΓ. 1: Ακούμε ότι στο μετοχολόγιο της τράπεζας έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους εξωχώριες εταιρείες, που συνήθως δεν ασχολούνται με τράπεζες, όπως η Αττικής.

ΥΓ. 2: Μια ματιά στα γραφήματα δείχνει τη δυναμική που έχει η μετοχή της Αττικής το τελευταίο διάστημα. Δυναμική που ξεπερνά κατά πολύ την τάση του ευρύτερου τραπεζικού τομέα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η σύγκριση της μετοχής Αττικής, σε σχέση με αυτήν της Alpha Bank για το τελευταίο εξάμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v