Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 20 2012

Σφηνάκια για Λυμπέρη-Ιμάκο, ιχθυοκαλλιέργειες

Σφηνάκια για Λυμπέρη-Ιμάκο, ιχθυοκαλλιέργειες
Λυμπέρης-Ιμάκο: Σε νέα 48ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στον όμιλο Λυμπέρη, με στόχο να διαφυλάξουν τις εργασίες τους.

Στη συγκεκριμένη εταιρεία, οι μέτοχοι μειοψηφίας κατάφεραν -θέλοντας και μη, λόγω του περιβόητου νόμου Αλογοσκούφη- να διαφυλάξουν «κάτι ψιλά» από τα κεφάλαιά τους μέσα από τη δημόσια πρόταση που τους είχε γίνει από τον βασικό μέτοχο.

Το ίδιο συνέβη και με την Ιμάκο, όπου πριν οδηγηθεί σε «λουκέτο» ο κ. Πέτρος Κωστόπουλος είχε προχωρήσει και αυτός σε δημόσια πρόταση αγοράζοντας τις μετοχές της μειοψηφίας.

ΥΓ.: Και να σκεφτεί κάποιος πως το 2007 οι γνωστοί εφοπλιστές Νίκος Πατέρας και Βαγγέλης Μαρινάκης είχαν ενώσει τις δυνάμεις τους, αποκτώντας ποσοστό στις Εκδόσεις Λυμπέρη και διεκδικώντας ρόλο στρατηγικού επενδυτή.

Πώς αλλάζουν οι καιροί…

Ιχθυοκαλλιέργειες: Ψαλιδισμένη φέτος σε σχέση με τα περυσινά επίπεδα ρεκόρ η τιμή της τσιπούρας, φαίνεται πως θα επηρεάσει σε κάποιον βαθμό τα (μη λειτουργικά) αποτελέσματα των εταιρειών του κλάδου ιχθυοκαλλιέργειας (επίπτωση στην αποτίμηση των βιολογικών αποθεμάτων)...

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η έμφαση της αγοράς θα δοθεί στο μέτωπο των ταμειακών ροών, λόγω των μεγάλων υποχρεώσεων του κλάδου προς τις τράπεζες.

Ασφαλιστικές: Δυσαρεστημένα τα στελέχη του ασφαλιστικού κλάδου από τις διαφαινόμενες αλλαγές στη φορολογική αντιμετώπιση των συμβολαίων ζωής (κατάργηση σχετικών φοροαπαλλαγών).

Στο μέτωπο των deals, δεν αναμένεται κάποια πώληση θυγατρικής ασφαλιστικής τράπεζας στο άμεσο μέλλον και αυτό γιατί οι υποψήφιοι πωλητές θα θελήσουν πρώτα να σταθεροποιηθεί η όλη κατάσταση και να βελτιωθεί η επενδυτική ψυχολογία.

Η φημολογία πάντως επιμένει πως θα μιλήσουν Πειραιώς και Ergo για την εξαγορά της ΑΤΕ Ασφαλιστικής από τη δεύτερη.

Το ζήτημα της προσέλκυσης στρατηγικών επενδυτών στις δύο θυγατρικές ασφαλιστικές της Τράπεζας Κύπρου δεν αναμένεται να δρομολογηθεί πριν από τα αποτελέσματα του ελέγχου της PIMCO στα δανειακά χαρτοφυλάκια των τραπεζών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v