Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 16 2005

Όμιλος ΔΕΛΤΑ: Μια ανακοίνωση με ”πονηρά σημεία”!

Σίγουρα οι περισσότεροι αναγνώστες της στήλης έχουν ήδη διαβάσει στο euro2day.gr για τη διακοπή της συμμαχίας μεταξύ ΔΕΛΤΑ και Danone.

Το ερώτημα είναι πόσοι πρόσεξαν τα πιο ”πονηρά” σημεία της χθεσινής ανακοίνωσης για την εξαγορά του ποσοστού της Danone στη ΔΕΛΤΑ Πρότυπος Βιομηχανία Γάλακτος από τη ΔΕΛΤΑ Συμμετοχών, εκ των οποίων μάλλον διαφαίνονται τα επόμενα βήματα του ομίλου.

Το πρώτο σημείο, λοιπόν, είναι εκείνο στο οποίο αναφέρεται ότι ”η ΔΕΛΤΑ Συμμετοχών ως μέτοχος του 100% της ΔΕΛΤΑ Πρότυπος Βιομηχανία Γάλακτος έχει την απόλυτη ελευθερία να προχωρήσει σε λειτουργικές, τακτικές ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ (σ.σ. όχι με κεφαλαία στο πρωτότυπο) αποφάσεις που υπαγορεύουν οι νέες συνθήκες της ελληνικής και της ευρωπαϊκής αγοράς, καθώς και της παγκόσμιας οικονομίας”.

Και το επόμενο που… ενισχύει το πρώτο έχει ως εξής:

”Η χρηματοδότηση της παραπάνω συναλλαγής θα καλυφθεί είτε από την υπάρχουσα ταμιακή ρευστότητα του ομίλου είτε από τις υπάρχουσες δυνατότητες ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΟΥ (σ.σ. χωρίς κεφαλαία στο κείμενο της ανακοίνωσης) δανεισμού”.

Εν ολίγοις, χωρίς να κάνει καμία ευθεία αναφορά, η διοίκηση της ΔΕΛΤΑ αφήνει να εννοηθεί ότι δεν σκοπεύει να κρατήσει το 100% της ΔΕΛΤΑ Γάλακτος... εσαεί, αλλά ότι μάλλον σύντομα (εξ ου και η αναφορά σε βραχυπρόθεσμο δανεισμό) μέρος αυτού του 100% θα αξιοποιηθεί ”στρατηγικά”, προφανώς για ”συμμαχίες” και εξαγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v