Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 16 2005

Sprider: H ανάπτυξη... συνεχίζεται

Για να μη γράφουμε μόνο τα στραβά, θα πρέπει να σημειώσουμε την αύξηση των μεγεθών της εταιρίας Sprider (θυγατρικής της Χατζηιωάννου) στη χρήση 2004.

Σε μια συγκυρία όχι και τόσο θετική (η αγορά έχει ”κάτσει” τους τελευταίους μήνες), η εταιρία πέτυχε αύξηση του ενοποιημένου κύκλου εργασιών της κατά 6,5% σε σχέση με το 2003, ξεπερνώντας τα 61,7 εκατ. ευρώ, ενώ ο συντελεστής μικτού κέρδους αυξήθηκε από 45,4% σε 49,6%.

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι η εταιρία έπιασε πλέον το κρίσιμο μέγεθος (από πλευράς οικονομιών κλίμακας) των 28 καταστημάτων, ανοίγοντας έξι νέα καταστήματα μέσα στο προηγούμενο έτος, ενώ μείωσε και τον τραπεζικό δανεισμό από 14 εκατ. ευρώ σε 3,9 εκατ. ευρώ.

Έτσι, παρά τη μείωση των καθαρών κερδών (μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας) που προσδιορίζονται για το 2004 σε 3,9 εκατ. ευρώ (λόγω της ζημίας από την πυρκαγιά που κατέστρεψε αποθέματα), η Sprider προτίθεται να διανείμει μέρισμα ύψους 9,5 λεπτών ανά μετοχή που είναι αυξημένο κατά 36% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση και δίνει μερισματική απόδοση αρκετά πάνω από… 4%!

Εν ολίγοις, η εταιρία φαίνεται να είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξή της για τα επόμενα χρόνια μέσω του cash flow, υλοποιώντας το φιλόδοξο σχέδιο για τη δημιουργία συνολικά 60 καταστημάτων ανά την επικράτεια, που σημαίνει ότι υπάρχουν προοπτικές για ουσιαστικό growth χωρίς το άγχος των δανείων.

Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό στις μέρες μας…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v