Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 11 2012

Σφηνάκια για 3Ε, Marfin Bank και Βαράγκη

Σφηνάκια για 3Ε, Marfin Bank και Βαράγκη
3Ε: Όχι μόνο μένει στο Χ.Α. αλλά λόγω… τεχνικών δυσκολιών θα συνεχίσει να τελεί υπό διαπραγμάτευση με μετοχές και όχι με πιστοποιητικά.

Ο λόγος για την Coca Cola Hellenic. Όπως είναι γνωστό επίκειται δημόσια προσφορά της Coca Cola HBC AG στους μετόχους της Coca Cola Hellenic με ανταλλαγή χαρτιών.

Εφόσον η πρόταση είναι επιτυχής οι μετοχές της Coca Cola Hellenic θα διαγραφούν από το Χ.Α. και θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στην Premium αγορά του Λονδίνου. Παράλληλα θα διαπραγματεύονται σε Αθήνα και Ν. Υόρκη.

Η Coca Cola HBC AG όχι μόνο έχει λάβει ήδη τις σχετικές εγκρίσεις από τις βρετανικές εποπτικές αρχές αλλά έχει βρεθεί και με πρωτοποριακή μέθοδος διαπραγμάτευσης για αυτήν.

Οι Βρετανοί… διδάσκοντας πως μπορείς να προσελκύσεις εταιρείες προς διαπραγμάτευση, βρήκαν την εξής λύση για την Coca Cola: Στην Premium αγορά του Λονδίνου θα διαπραγματεύονται μετοχές της εταιρείας αλλά θα διακανονίζονται πιστοποιητικά μετοχών.

Στο Χ.Α. πάλι λόγω τεχνικών δυσκολιών η διαπραγμάτευση πιστοποιητικών δεν ήταν δυνατή οπότε «κλείδωσε» η λύση της παράλληλης διαπραγμάτευσης των μετοχών της Coca Cola HBC AG με μετοχές.


Βαράγκης: Μέσα από κεφαλαιοποίηση αποθεματικών και reverse split της μετοχής (οι δύο παλαιές μετατρέπονται σε μία νέα) η εισηγμένη θα διαγράψει το μεγαλύτερο μέρος του υπολοίπου των συσσωρευμένων ζημιών της, όπως αποφάσισε η χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας.

Στην αγορά λέγεται πως η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί μόνο το πρώτο σκέλος, ενός ευρύτερου σχεδίου της εταιρείας με στόχο την κεφαλαιακή της ενίσχυση και την επάνοδό της σε κερδοφόρο πορεία.

Οψόμεθα…


Μarfin Bank:
Συνεργασία με την αζέρικη κρατική εταιρεία πετρελαίου Socar, ξεκίνησε η Marfin Bank. Συγκεκριμένα, η θυγατρική της στην Ουκρανία, Ukraine Marfin Bank, θα εφαρμόζει στα πρατήρια της Socar, πρόγραμμα εκπτώσεων για αγορές κάθε είδους που πωλείται σε αυτά.

Με το κοινό πρόγραμμα οι δύο εταιρείες, ευελπιστούν στην δημιουργία πιο στενών σχέσεων με τους πελάτες τους και στην αύξηση των πωλήσεων.

Ας σημειωθεί ότι η Socar πραγματοποιεί εμπορικό «άνοιγμα» εκτός Αζερμπαϊτζάν, με δημιουργία δικτύων σε γειτονικές χώρες όπως η Γεωργία, αλλά και στην Ελβετία, όπου εξαγόρασε δίκτυο και δεξαμενές της Texaco, ενώ ως γνωστόν στην Ελλάδα συμμετέχει στο διαγωνισμό για την εξαγορά της ΔΕΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v