Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 20 2012

Σφηνάκια για ΔΕΗ-ΔΕΠΑ, ΤΤ και Κρι Κρι

Σφηνάκια για ΔΕΗ-ΔΕΠΑ, ΤΤ και Κρι Κρι
ΔΕΠΑ - ΔΕΗ: Σε αναχρηματοδότηση μέρους ή του συνόλου του βραχυπρόθεσμου δανεισμού, που σύναψαν προ 6μήνου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, προχώρησαν οι δύο επιχειρήσεις.

Όπως ακούμε, η μεν ΔΕΗ «ρόλαρε» για τρεις μήνες τα 60 εκατ. ευρώ από τα 110 εκατ. ευρώ που είχε συνάψει τον περασμένο Ιούνιο, ενώ η ΔΕΠΑ το σύνολο των 100 εκατ. ευρώ, επίσης για ένα τρίμηνο.

Τ.Τ.: Ούτε η Eurobank θα συμμετάσχει, σύμφωνα με πληροφορίες, στη διεκδίκηση του Τ.Τ.

Με δεδομένο ότι η δημόσια πρόταση της Εθνικής προς τους μετόχους της Eurobank εισέρχεται στην τελική ευθεία, αφού δημοσιευθούν και τα αποτελέσματα του β΄ και του γ΄ τριμήνου, συναποφασίστηκε οι όποιες κινήσεις γίνουν στο μέτωπο του Τ.Τ. να εκδηλωθούν από την ΕΤΕ.

Παρότι πηγές της αγοράς τοποθετούν χρονικά τη διάσπαση και τη διαδικασία προσφορών για την πώληση των υγιών στοιχείων του Τ.Τ., μετά την έλευση των επιτρόπων στις τράπεζες (σ.σ. προβλέπεται να έχουν τοποθετηθεί ως τις 15 Ιανουαρίου), οι πληροφορίες της στήλης επιμένουν ότι ενδέχεται να συμβεί σύντομα.

ΚΡΙ ΚΡΙ: Υψηλό ενδιαφέρον εγχώριων θεσμικών για τη μετοχή πυροδότησε η πρόσφατη παρουσίασή της στην Ένωση Θεσμικών επενδυτών, με αποτέλεσμα να ενισχυθούν σημαντικά οι όγκοι συναλλαγών.

Στις 6 Δεκεμβρίου ο όγκος συναλλαγών επί του τίτλου της σερραϊκής γαλακτοβιομηχανίας εκτινάχθηκε στις 150 χιλιάδες τεμάχια και την επόμενη συνεδρίαση στις 350 χιλιάδες τεμάχια, συμπεριλαμβανομένου και πακέτου 100 χιλ. μετοχών.

Η εκτίναξη του όγκου συναλλαγών συνοδεύτηκε και από άνοδο της τιμής της μετοχής.

Προφανώς κάποιοι εγχώριοι τοποθετήθηκαν στον τίτλο είτε μέσω αγοράς είτε με πακέτα, ανεβάζοντας την τιμή της ως τα…

Κερδισμένο βγήκε το hedge fund που τοποθετήθηκε σταδιακά από τον Σεπτέμβριο μέχρι τις 14 Νοεμβρίου και εγγράφει ήδη απόδοση για… πούλημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v