Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 28 2012

Σφηνάκια για Πειραιώς, Alpha Bank και Πήγασο

Σφηνάκια για Πειραιώς, Alpha Bank και Πήγασο
ΠΕΙΡΑΙΩΣ - ΑΤΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ: Την πρόθεσή του να πωλήσει το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΤΕ Ασφαλιστική, που αποκάλυψε ήδη από τον περασμένο Αύγουστο το Euro2day (ΑΤΕ Ασφαλιστική: Περνά στην Πειραιώς και πωλείται), επιβεβαίωσε έμπρακτα ο όμιλος Πειραιώς.

Από τις λογιστικές καταστάσεις γ΄ τριμήνου της Πειραιώς προκύπτει ότι η ΑΤΕ Ασφαλιστική ταξινομήθηκε από την ημερομηνία εξαγοράς της στο διακρατούμενο προς πώληση χαρτοφυλάκιο, όπως και η ATE Insurance Romania S.A.

Αμφότερες παρουσιάζονται στις λογιστικές καταστάσεις στις διακοπτόμενες δραστηριότητες.


ALPHA BANK: Ο αναβαλλόμενος φόρος από τη ζημία του PSI, που αναγνωρίστηκε στην τρέχουσα χρήση, ανέρχεται σε 640 εκατ. ευρώ. Ο παραπάνω φόρος, όπως είναι γνωστό, μπορεί να εκπέσει σε 30 ισόποσες δόσεις.


Πήγασος: Κάλυψη κατά 100%, ή έστω κατά το μεγαλύτερο ποσοστό αυτής, αναμένεται στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Πήγασος, μετά και την πρόθεση του κ. Φ. Μπόμπολα να καλύψει έως και το τριπλάσιο ποσοστό της συμμετοχής του.

Θα μπουν λοιπόν στα ταμεία της εισηγμένης κοντά στα 9,37 εκατ. ευρώ, ωστόσο η διοίκησή της εκτιμά ότι το επόμενο δωδεκάμηνο θα χρειαστεί κεφάλαιο κίνησης κοντά στα 14 εκατ. ευρώ.

Για το άνοιγμα λοιπόν των 5 εκατ. ευρώ, η διοίκηση της Πήγασος υποστηρίζει πως βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες, για την αναδιάρθρωση του υφιστάμενου δανεισμού της και τη σύναψη πρόσθετης χρηματοδότησης.

Παράλληλα, η εταιρεία θα συνεχίσει τις προσπάθειες για περικοπές κόστους, για σημαντική μείωση στις προσφορές των εντύπων της και στη διαφημιστική τους προβολή, ενώ τέλος θα επιχειρήσει να βελτιώσει τους όρους συνεργασίας της με τους προμηθευτές.

Δύσκολες εποχές για τα media…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v