Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 10 2013

Η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – Τηλέτυπου και η Γερμανία

Η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – Τηλέτυπου και η Γερμανία
Μέχρι το Μόναχο έφτασε η κόντρα του ΣΥΡΙΖΑ με τον Τηλέτυπο για το περιβόητο, πλέον, ομολογιακό δάνειο των 98 εκατ. ευρώ.

Δημοσίευμα της Suddeutsche Zeitung κάνει εκτενή αναφορά στο θέμα, συσχετίζοντας μάλιστα τον χρόνο έγκρισης του δανείου με την εγκατάσταση, στις 16 Ιανουαρίου, εποπτών στις τράπεζες.

Η κόντρα των δύο ξεκίνησε την επομένη της ανακοίνωσης (3 Ιανουαρίου) από την Τηλέτυπος ότι εγκρίθηκε η σύναψη του ομολογιακού δανείου.

Μέρα που ο γνωστός δημοσιογράφος του ΜΕGA Γιάννης Πρετεντέρης είχε υποστηρίξει ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ποινικών ευθυνών του Ευάγγελου Βενιζέλου στο θέμα της λίστας Λαγκάρντ, κόντρα στη σχετική πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σύσταση προανακριτικής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε με ανακοίνωσή του να ρωτήσει αν τα δύο θέματα σχετίζονται. Κάπου εκεί ξέσπασε η κόντρα. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα αναρωτήθηκαν πώς γίνεται να δίνεται ένα τόσο μεγάλο δάνειο σε περίοδο πιστωτικής ασφυξίας.

Η εταιρεία μίλησε για δάνειο που αφορά μόνο 8,5 εκατ. ευρώ «φρέσκο» χρήμα (1,5 εκατ. ευρώ κρατήθηκε ως προμήθεια, ενώ τα 88 εκατ. είναι αναχρηματοδότηση με «επαχθείς» όρους σε ό,τι αφορά επιτόκια και εγγυήσεις, σύμφωνα με την εταιρεία).

Η Suddeutsche Zeitung πάντως έσπευσε να σχολιάσει πως «πολλά μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα κινούνται, όπως και το κράτος, στο χείλος του οικονομικού γκρεμού» και ότι «ακόμη και μεγάλοι δημοσιογραφικοί οίκοι είναι καταχρεωμένοι. Οι επιφανέστεροι εξ αυτών είναι στενά συνδεδεμένοι με την πολιτική και την οικονομία. Οι ιδιοκτήτες τους πλούτισαν ως εφοπλιστές ή εργολάβοι οικοδομών».

Θυμίζει μάλιστα ότι «στις 16 Ιανουαρίου οι ελληνικές τράπεζες αναμένεται να αποκτήσουν ειδικούς επόπτες. Αυτοί θα είναι επιφορτισμένοι κατ’ επιθυμία της Ε.Ε. να επιτηρούν τη χορήγηση μεγάλων δανείων, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ειδικούς πελάτες: συγγενείς μετόχων, ελληνικά κόμματα ή και μέσα ενημέρωσης»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v