Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 24 2013

Το Μετρό, τα... ανάκτορα και οι γνωστοί παπαγάλοι

Το Μετρό, τα... ανάκτορα και οι γνωστοί παπαγάλοι
Όσο ο Αλέξης Τσίπρας περιδιαβαίνει στις ΗΠΑ διακηρύσσοντας τα φιλοευρωπαϊκά του αισθήματα και προσανατολισμούς και ότι δεν θα σκίσει τις δανειακές συμβάσεις, τα καλόπαιδα ετοιμάζουν την τελική έφοδο στα «χειμερινά ανάκτορα» της εγχώριας Νεφελοκοκκυγίας.

Ο πρόεδρος του Σωματείου της Αττικό Μετρό ομολογεί ευθαρσώς ότι η απεργία που ταλαιπωρεί εκατομμύρια κατοίκους της ασχημούπολης που λέγεται Αθήνα ως αποκλειστικό στόχο έχει την ανατροπή της κυβέρνησης. «Μπορεί ο κόσμος να ταλαιπωρηθεί τώρα με την απεργία μας, αλλά θα μας ευγνωμονεί μια ζωή που θα διώξουμε αυτήν την κυβέρνηση», έλεγε πριν από μερικές μέρες στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ήρθε χθες και ο έτερος Καπαδόκης, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος να βεβαιώσει τη στήριξή του στον συνάδελφό του εν όπλοις, απειλώντας τους «χρυσοπληρωμένους παπαγάλους» των ΜΜΕ, που έχουν ρίξει στην ανεργία 1,5 εκατομμύριο συνανθρώπους μας.

Αυτό ακριβώς λέει η ανακοίνωση της συνδικαλιστικής οργάνωσης, την οποία ο ίδιος χαρακτηρίζει… ταξικό συνδικάτο. Αν είναι δυνατόν. Το συνδικάτο που χρηματοδοτούνταν από τους εργοδότες του, ενώ το ΣΔΟΕ ψάχνει να βρει ποιοι συνδικάλες φάγανε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώπουλα με εταιρείες μαϊμούδες και πλαστά παραστατικά, να είναι ταξικό συνδικάτο. Τέλος πάντων, ας το αφήσουμε αυτό.

Και συνεχίζει ο κ. Φωτόπουλος απευθυνόμενους στους «χρυσοπληρωμένους παπαγάλους».

«Σε όλους όσοι με περίσσιο θράσος κάνουν λόγο για διατήρηση προνομίων και κεκτημένων, ενώ είναι οι ίδιοι που έχουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ καταθέσεις και αμέτρητα ακίνητα, σε όλους όσοι μιλάνε για υψηλόμισθους ενώ οι ίδιοι παίρνουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ μισθό μηνιαίως, κ.λπ. κ.λπ., τους λέμε ότι το τσάκισμα αυτών των βάρβαρων - αντεργατικών πολιτικών μπορεί να γίνει μόνον με καλά οργανωμένο, σκληρό και ανυποχώρητο αγώνα.

Κάτω τα χέρια σας από τους εργαζόμενους στο μετρό. Όλοι μαζί μπορούμε, Ή αυτοί ή εμείς».

Σχεδόν την ίδια ώρα, ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο ίδρυμα Brookings, έλεγε ότι ο ελληνικός λαός επέδειξε μεγάλη ωριμότητα, μπροστά σε πολιτικές που συνέτριψαν αυτό που ονομάζουμε μεσαία τάξη.

Μόνο που επιστρέφοντας από τις ΗΠΑ, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να συμφωνήσει με τους κ. Σταματόπουλο, Φωτόπουλο και τα πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματός του με μόνιμο στασίδι στα ΜΜΕ της διαπλοκής των «χρυσοπληρωμένων παπαγάλων» του συστήματος, πώς εκφράστηκε η ωριμότητα του λαού, ποιοι είναι λαός και ποιοι μεσαία τάξη...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v